Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AJM] Po Odpaleniu Silnik "Wpada" Na Obroty (ok 2.5tys), póżniej wraca do normy...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Jak w temacie. Odpalam samochod i silnik wpada na obroty(nagle,samoczynnie, tak jakbym wcisknol na chwile pedal gazu), pozniej wraca do normalnej pracy...;/

Dziwny objaw, na forum nic nie znalazlem, chyba ze niepotrafie dobrze sprecyzowac tematu:)

Opublikowano

zrób logi

Opublikowano
  • Autor

ok:) LOGI? czy wystarcza bledy? jutro opisze wyniki:)

Logi tez bede robil ale w poxniejszym czasie bo auto wpada mi w tryb awaryjny przy ok 120km na 3biegu...

Opublikowano

nie wystarczą błędy , info jak wykonać prawidłowe logi znajdziesz na forum :wink4:

Opublikowano
  • Autor

OK dzieki Kolego, logi robilem juz kilka razy wiec mam pojecie:)

aaa.. obecnie mam zepsuty czujnik temperatury i na desce ma 60st(wogole sie nie rusza) a na Clima mam normalnie 90st po rozgrzaniu. Czy ten czujnik ma jakis wplyw na prace auta czy moge narazie a takim jezdzic, termostat jest sprawny bo trzyma 90st. a wydaje mi sie ze czujnik nie ma wplywu na samochod tylko pokazuje temp. na blacie...

Opublikowano

kolego ja się nie znam , chciałem sobie tylko posta nabić :decayed:

Opublikowano

OK dzieki Kolego, logi robilem juz kilka razy wiec mam pojecie:)

aaa.. obecnie mam zepsuty czujnik temperatury i na desce ma 60st(wogole sie nie rusza) a na Clima mam normalnie 90st po rozgrzaniu. Czy ten czujnik ma jakis wplyw na prace auta czy moge narazie a takim jezdzic, termostat jest sprawny bo trzyma 90st. a wydaje mi sie ze czujnik nie ma wplywu na samochod tylko pokazuje temp. na blacie...

Czujnik ma wpływ na pracę silnika ponieważ komputer zczytuje sobie z niego dane, no i przekazuje impuls kiedy świece żarowe uruchomić.
Opublikowano

zawór odcinający paliwo... nic innego :naughty:

miałem identyczny problem i po przeczyszczeniu styków i tego zaworka odpowiednio wd40 i benzynką ekstrakcyjną wszystko po pewnym czasie wróciło do normy :wink4:

Opublikowano

czujnik temperatury ma wpływ na pracę silnika ale pod warunkiem, że padł ten co podaje sygnał dla ECU a nie ten co podaje sygnał na wskaźnik w zegarach,

efekt z tymi obrotami po dpaleniu taki jak zabrudzony elektrozawór N109 w silnikach na pomie VP ale jak to wygląda w silniku na pompowtryskach to samego mnie to ciekawi i liczę, że ktoś obeznany w temacie mnie tu uświadomi :mysli: