Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 FL AKN] 2.5TDI 150 swap na 1.8T 180KM by Manek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

niestety nie

Opublikowano

ogarniesz sam filozofii nie ma

Opublikowano
  • Autor

No ale zastanawiam się czy przekładać całą instalacje z dawcy czy próbować z moją

Wysłane z mojego D2403 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Co rozumiesz przez "całą instalacje"? Przekladasz wiazke silnika. Jak ci przypasuja kostki a powinny, to pare drobiazgow do ogarnięcia i finito

Opublikowano

Kolego jest tyle roboty ze az nie warto... Silnik z calym osprzetem i pasem przednim , trzeba zmienic sterowanie gazem z potencjometru na linke , przewody od magla zapewne sie roznia , no i oczywiscie cala elektryka z licznikami przekaznikami itd . Mogles isc odrazu w 2.7bita ;)

Liftowe benzyny mają elektroniczna przepustnice wiec potencjometry podejda jak najbardziej magiel vki mają inny wiec do przełożenia zapewne

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
  • Autor

No to wiem, tylko pedał gazu trzeba wymienić. A jak to jest z przekaznikami?

Opublikowano

Po co magiel? Po co pedał?

Opublikowano
  • Autor

Magiel ma pewnie inne podłączenie przewodów z płynem. A pedał gazu chyba ma inny potencjometr. Jeśli się mylę to popraw mnie

Opublikowano

nie ruszasz magla ani przewodów ani pompy tak na prawde :) jak będziesz wyrywał chwasta to odkręcasz pompe z niego, odsuwasz na bok i później przykręcasz do 1.8t. Z pedałem gazu to ręki nie dam sobie uciąć ale jestem prawie pewien że jeżeli oba mają potencjometr to są poprostu takie same :)

Opublikowano
  • Autor

Maglownica, pompa wspomagania czy też pedał gazu to nie problem. Powiedzcie mi co z przekaznikami i instalacją pod deska rozdzielcza. Czy może zostać wszystko jak jest tylko wymiana kompa i instalacji pod maską?

Opublikowano

tak. pompe w zbiorniku albo zasilasz na stałe albo wymieniasz cały kosz i to cała ingenerencja w elektryke po tej stronie auta. Reszta to troche kodowania vagiem, immo i powinno latać moim zdaniem :)

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  • Autor

No i juz jestem po większej części prac przy swapie wnętrza i silnika. A więc tak: musiałem rozebrać prawie że do gołej blachy. Z starego zostały tylko pedały gazu i sprzęgła oraz dmuchawa z nagrzewnicą :-) 3a710b3a052f22bfe9be2c6d55af6a76.jpgdbb8813b06f95e473afcef9bae8b3755.jpg

Wysłane z mojego GT-I9295 przy użyciu Tapatalka