3d0 Opublikowano 23 Października 2015 Autor Opublikowano 23 Października 2015 No i wygrałem można powiedzieć! Nie dotrzymali procedur, więc sprawa się dla mnie przedawniła:) Natomiast teraz jestem ciekawy jakby się zakończyło podłączanie moje auta pod kompa, bo nie sądzę że mają jakieś zaświadczenie zgodności albo autoryzację ASO. Z 2 strony dysponując nakazem nie muszą mnie nawet pytać.
zybi81 Opublikowano 23 Października 2015 Opublikowano 23 Października 2015 (edytowane) Nawet nie czytam całości bo to aż w głowie się nie mieści. Żeby wezwać na taką kontrolę to po 1 musi zawsze być podstawa do takiego wezwania np. podejrzenie popełnienia czyny zabronionego UZASADNIONE. Po 2 to przez telefon to jak wyżej ktoś napisał mogą życzenia urodzinowe złożyć. Polecam dokładnie przestudiować blog "Anuluj mandat" p.Parol szczegółowo opisuje jak bronić się przed takim bezprawiem. Nie czytałem do końca i mam za swoje ,bo ostatni post na poprzedniej stronie wszystko wyjaśnia. Ludzie nie ma się co bać, bo policja to służba, służba dla nas obywateli,a nie sędzia i kat w jednym. Jeśli ktoś jest uczciwym ,zwykłym obywatelem to nie ma się czego obawiać,bo to właśnie Oni powinni przestrzegać wszystkich procedur i postępować zgodnie z prawem. Edytowane 23 Października 2015 przez zybi81
3d0 Opublikowano 24 Października 2015 Autor Opublikowano 24 Października 2015 Racja aczkolwiek gdyby dotrzymali procedur to nie miał bym wyjścia. Warto sprostować, że normalnie nie dzwonią tylko przychodzą pod drzwi i wystawiają wezwanie w charakterze świadka (nie muszą mieć na to żadnej podstawy). Jest to zatem trochę inna sytuacja niż te opisane na blogach typu "Anuluj mandat" (zazwyczaj już "po" akcji). Jest to wydział kryminalny do walki z przestępczością przeciwko mieniu i oni działają nieco szybciej (co nie zmienia faktu, że nadal ich obowiązuje papier). Z moich rozeznań wynika, że jednak mają prawo taką akcję przeprowadzić. Jedyne do czego miałem wątpliwości to podłączanie jakiegoś bliżej nie określonego oprogramowania pod auto ale z nakazem prokuratorskim to mogą nam auto na części rozebrać a później oddać do złożenia jak w IKEA:) taki kraj :/ Reasumując: warto walczyć o swoje i egzekwować przepisy, bo urzędnik, polityk, policjant, strażnik miejski działa dla nas, za nasze pieniądze a nie na odwrót. Jak przyjdą/zadzwonią to wiecie co robić dzięki za wszystkie podpowiedzi i powodzonka!
Rekomendowane odpowiedzi