Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Problem z ubezpieczeniem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Siemanko!

Ogarnia ktoś może z forumowiczów ubezpieczenia?

Miałem ostatnio kolizję, stałem jako drugi w drodze podporządkowanej pod górkę. Jełopowi przede mną stoczył się samochód, a miał hak.

Pękł zderzak (skory jestem do naprawy), listwa zdeformowana (wymiana), jeden czujnik nie działa (wymiana), no i pękł uchwyt od lampy (wymiana).

Szkodę zgłosiłem do Warty ( OC sprawcy ), wycenili mi to na 1500 zł. (zderzak naprawa, listwa i czujnik z polcaru, do lampy zestaw naprawczy ). Jak to zobaczyłem to myślałem, że krew mnie zaleje.

Oczywiście mam też wykupione AC na czesciach serwisowych itd.

No i do ch*ja jak to jest? Płacę ponad 3 tyś za OC+AC, auto mam w 100% bez żadnych przygód, przynajmniej nie widać. I co? Trafi mi się taka sierota i pakują mi zestaw naprawczy do lampy, chce później sprzedać auto i weź wytłumacz, że było tylko delikatnie a nie skasowane pół przodu.

Więc jak to jest? Czy jedynym wyjściem żeby mieć ori to zgłosić z AC do PZU?

Z góry dzięki

Opublikowano

Wezwij swoje likwidatora z PZU niech PZU wypłaci ci odszkodowanie a sobie ściągnie z warty

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Opublikowano

Kiedyś miał stłuczkę z jeleniem i też ubezpieczyciel przyznał mi zestaw naprawczy do lampy. Producentem lampy była Hella. Zadzwoniłem do nich i zapytałem się gdzie mogę taki zestaw kupić to mnie uświadomili, że taki zestaw nie istnieje i naprawa lampy jest niedopuszczalna. Wysłali mi listem taka informację a ja przedstawiłem to ubezpieczycielowi. Jego mina była bezcenna :). Przyznano nową lampę.

Opublikowano
  • Autor

Wezwij swoje likwidatora z PZU niech PZU wypłaci ci odszkodowanie a sobie ściągnie z warty

Mogę to zrobić teraz pomimo tego, że już zgłosiłem sprawę do Warty?

Opublikowano

Mogę to zrobić teraz pomimo tego, że już zgłosiłem sprawę do Warty?

Pytanie czy w PZU będzie lepiej ;)

Kolega wyżej pisze o usłudze LB/BLS, a ty w pierwszym poście wspominałeś o regresie z OC sprawcy na swoje AC. Zupełnie dwie różne rzeczy tak jakby co ;)

Opublikowano

W AC z wypłata odszkodowania jest rożnie. Ale z oc jest tak ze muszą doprowadzić pojazd do takiego stanu jaki był przed zdarzeniem. Wiec możesz sie nie zgadzać na och wycenę i zaprowadzić samochód do warsztatu i wybrać dwie opcje naprawę bez gotówkowa albo naprawić wziazsc fakturę i przedstawić firmie o dążyć o zwrot

Opublikowano

Ja teraz sam czekam na rzeczoznawcę bo wycenili śmiesznie poprostu moja szkode.Jesli nic nie pomoże odaje auto do Aso wiec szkoda się patyczkowac z nimi

Edytowane przez Lysy705

Opublikowano

albo naprawić wziazsc fakturę i przedstawić firmie o dążyć o zwrot

raczej najpierw niech Ci wycenią, przedstawiasz to w towarzystwie i jak masz zgodę to naprawiasz. Jeżeli najpierw naprawisz i pokażesz im za wysoką kwotę to zostaniesz z ręką w nocniku - kasę wydasz, a oni dopłacą Ci tylko część do tego co zaproponowali na początku :naughty:

Opublikowano

Lepiej czekać na rzeczoznawcę jak kolega napisał potem zostaniesz z ręką w nocniku i będziesz musiał zapłacić ze swojej kieszeni

Opublikowano

Zrob sobie foty uszkodzenia tez :) W razie jakby ktos ci mial przy sprzedazy cos zarzucic :)