xacax Opublikowano 25 Stycznia 2016 Opublikowano 25 Stycznia 2016 Ja to myślę, że jednak radio nie jest do końca sprawne Biorąc pod uwagę incydenty z odpalaniem... obstawiam, że idzie jakieś przepięcie po zakończeniu nadawania. Mimo wszystko dziwne, że pojawia się choinka. Jak masz podpięte radio do zasilania, pod co? Antena na magnesie czy dziura w dachu?
Exmi Opublikowano 25 Stycznia 2016 Opublikowano 25 Stycznia 2016 Spróbuj z innym radiem, zobacz czy będą takie same objawy. Jeśli nie to radio nie to masz odpowiedź.
Radeksc Opublikowano 25 Stycznia 2016 Opublikowano 25 Stycznia 2016 Ja to myślę, że jednak radio nie jest do końca sprawne Biorąc pod uwagę incydenty z odpalaniem... obstawiam, że idzie jakieś przepięcie po zakończeniu nadawania. Mimo wszystko dziwne, że pojawia się choinka. Jak masz podpięte radio do zasilania, pod co? Antena na magnesie czy dziura w dachu? Radio podpięte pod zapłon, jak dobrze pamiętam bezpiecznik wycieraczek. Antena magnes na klapie. Jedyne co mi przychodzi na myśl, kabel z CB idzie blisko zasilania dokładanego wzmacniacza do głośników. Ogólnie tak jak mówisz, wole dać radio do magików, niech szukają przyczyny
xacax Opublikowano 25 Stycznia 2016 Opublikowano 25 Stycznia 2016 Możesz spróbować podpiąć bezpośrednio pod akumulator - sprawdzisz wówczas, czy nie jest to przypadkiem kwestia zbyt dużego obciążenia na układzie pod którym jest radio - bo i tak może być. Mimo wszystko jednak, lepiej posłać radio do sprawdzenia - i tak co i raz warto zrobić przegląd i zadbać o jego kondycję, a z reguły jak się coś w CB krzaczy i o to nie zadbasz - będzie się krzaczyć jeszcze bardziej
Rekomendowane odpowiedzi