Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[A4 B5] Słabo grzeje.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam mały problem. A więc chodzi o to ze mam zwykły manualny nawiew, i strasznie słabo grzeje praktycznie mówiąc dmucha chłodnym a nie ciepłym powietrzem.. Próbowałem już wlewać wody destylowanej do chłodnicy bo były przypuszczenia ze obwód jest gdzieś zakamieniony. I troche pomogło ale nadal nie jestem zadowolony z efektu. Więc może wie ktoś co może być powodem ? Pozdrawiam ;)

Opublikowano

Temperaturę trzyma na 90* ? Węże przy podszybiu do nagrzewnicy gorące ? Klapa ciepło zimno sie przestawia ?

Opublikowano

odpowietrz uklad a wszytsko powinno wrocic do normy

Opublikowano
  • Autor

Tak, trzyma 90*c wszystkie klapy się przestawiają. przełącze na zimne gdy ma te 90* to daje zimnym gdy na ciepłe przestawię to widać lekka róznice w temperaturze delikatne ciepło.

Opublikowano

Pewnie już jest nagrzewnica za kamieniona i nawet jej płukanie czyszczenie w sposób opisany w dziale warsztat za wiele nie pomoże. Widzę różnice u siebie a u żony w audi u niej ustawie na 19 stopni i jest gorąco a u mnie na 23 i tak średnio niestety wszystko ma swoje lata. Jeśli otwierania ciepło i zimne działa a układ nie jest zapowietrzony to zostaje tylko nagrzewnica wymieniałem kiedyś w audi 80 troszke pracy jest ale efekt bezcenny

Opublikowano
  • Autor

To nic nie zostaje jak kupić funkiel nówke nie smiganą i się pobawić. Dzieki za pomoc ;)

Opublikowano

Miałem taki sam problem u siebie, silnik się rozgrzewał do 90st, układ odpowietrzony, oba węże od nagrzewnicy gorące a powietrze leciało letnie. Kupiłem nagrzewnicę i zabrałem się z kumplem za wymianę, po rozebraniu okazało się, że klapy wykonane są z blachy, w której są dość spore otwory (po ch*j tam otwory?!) i oklejone są gąbką, u mnie ta gąbka z racji swojego wieku spróchniała i się poodklejała, przez co nawet gdy klapy były ustawione na gorącą temperaturę to powietrze przelatywało też przez tą "zimną" część i mieszało się przed samymi kratkami przez co powietrze leciało letnie :wink: Jako że wszystko miałem rozebrane, nagrzewnicę kupiłem to i wymieniłem ją od razu żeby mieć święty spokój i ciepło w samochodzie ;) Także jak rozbierzesz u siebie to obejrzyj dokładnie w jakim stanie jest ta gąbka :) My u mnie wymienialiśmy nagrzewnicę od 14 do 21 ;)

Opublikowano

Też mam ten problem i nie wiem gdzie szukać przyczyny, czy nagrzewnica padła czy klapy ciepło/zimno. Gdzie są zlokalizowane te klapy i jak je sprawdzić?