artech Opublikowano 26 Października 2015 Opublikowano 26 Października 2015 (edytowane) WitamW mojej S4 B6 ostatnio coś słabo klima chodzi na wolnych obrotach silnika np. w korku szyby zaczynają parować. W trakcie jazdy jest ok. Klima odgrzybiona, napełniona, filtr swieży.Co to może być? Czy to może być nieszczelna nagrzewnica?Zauwazylem ze wentylator klimatyzacj (za chlodnica po lewej stronie patrzac od frontu) zatrzymuje sie co jakis czas, tak co 15-20s na kilka sekund i tak wkolo. Chyba powinien sie caly czas krecic? Edytowane 17 Października 2015 przez artech
Robero321 Opublikowano 26 Października 2015 Opublikowano 26 Października 2015 To że jest napełniona nie oznacza że jest sprawna. Może być tak że nie chłodzi.Sprawdź jaką masz temp. na wylocie z kratek kiedy zmiejszyszz na min. na klimatroniku
artech Opublikowano 27 Października 2015 Autor Opublikowano 27 Października 2015 Podczas jazdy klima działa OK, chłodzi i to całkiem sprawnie. Problem pojawia się jedynie na postoju. Ten wentylator od chłodnicy klimatyzacji chyba powinien się cały czas kręcić, u mnie zatrzymuje się co chwile.
Mortiis Opublikowano 2 Listopada 2015 Opublikowano 2 Listopada 2015 Jak piszesz problem masz w wentylatorze, przerabiałem podobną sprawę niedawno
artech Opublikowano 4 Listopada 2015 Autor Opublikowano 4 Listopada 2015 Jak piszesz problem masz w wentylatorze, przerabiałem podobną sprawę niedawno Prawdopodobnie zatarte łożysko. Wie ktoś może czy da się wymienić samo łożysko w takim wentylatorze 8E0959455H?
artech Opublikowano 19 Stycznia 2017 Autor Opublikowano 19 Stycznia 2017 Pomogla dopiero wymiana kompresora klimy
Rekomendowane odpowiedzi