Stecykmtb Opublikowano 18 Października 2015 Opublikowano 18 Października 2015 Witam mam problem z odpalaniem mojego audi a4 b6 1,9 tdi 130 km. Wszystko wskazywało na to że rozrusznik padł, został sprawdzony i jest sprawny. Później myślałem że może kostka stacyjki, wymieniłem i nadal nie odpala nawet nie słychać że (cyka) rozrusznik?? co może być powodem ? miał ktoś coś podobnego??
GOLI Opublikowano 18 Października 2015 Opublikowano 18 Października 2015 Sprawdź przewód masowy buda-silnik, przygasają kontrolki jak dajesz na rozruch?
Stecykmtb Opublikowano 18 Października 2015 Autor Opublikowano 18 Października 2015 Gdzie jest ten przewód ?nie zwróciłem uwagi na kontrolki
POWER-KRIS Opublikowano 18 Października 2015 Opublikowano 18 Października 2015 Na rozruszniku jest cienki kabelek od stacyjki, podłącz do niego żarówkę a masę weź z obudowy rozrusznika i niech ktoś da na rozruch, jak zaswieci to coś z grubym plusem od aku lub masa do silnika. Ale będziesz pewny ze stacyjka ok. Sprawdź tez bezpieczniki.
Stecykmtb Opublikowano 18 Października 2015 Autor Opublikowano 18 Października 2015 Wymieniłem kostkę stacykji wiec ta kwestia ok.
POWER-KRIS Opublikowano 18 Października 2015 Opublikowano 18 Października 2015 Ale co ok? Pewny jesteś ze daje napięcie na elektrowlacznik?
Stecykmtb Opublikowano 18 Października 2015 Autor Opublikowano 18 Października 2015 Jutro auto idzie na warsztat . Nie znam się na elektryce. Bez odpalania silnika hol jest możliwy ?
POWER-KRIS Opublikowano 19 Października 2015 Opublikowano 19 Października 2015 Tak.Ale heble słabe i kierownica ciężko chodzi.
Rekomendowane odpowiedzi