zaba84 Opublikowano 25 Października 2015 Opublikowano 25 Października 2015 Siemka. Wczoraj nagle tak o zaczeła mi się otwierać tylna klapa. Wsiadłem do auta odpaliłem i słysza bzzz i klapa otwarta, trzasłem klapa i się zamkła po kilku min jazdy znow sluchac bzz i otwarta wiec zaczełem zamykać zamki podczas jazdy... Dziś chciałem otworzyc bagaznik i łapie za klape a tam zero reakcji otwiera sie tylko z pilota wiec mysle ok, lepsze to niz ma sie otwierac podczas jazdy. Odpalam auto ruszam a nagle bzzz i klapa otwarta ale dziś działa otwieranie tylko z pilota .... O co chodzi ?
borsukh Opublikowano 25 Października 2015 Opublikowano 25 Października 2015 Zwarcie/uszkodzenie wiązki bagażnika, szczególnie spójrz na przewód od przycisku otwierania klapy.
zaba84 Opublikowano 25 Października 2015 Autor Opublikowano 25 Października 2015 Ale jak... jakieś 3 miesiace temu rozbierałem to bo przerabiałem tą blaszkę w siłowniku i wszystko bylo ok i nagle zaczęło świrowac ..... Teraz zdjąć tą tapiserke klapy to jakas masakra ....
borsukh Opublikowano 25 Października 2015 Opublikowano 25 Października 2015 (edytowane) Ale jak... jakieś 3 miesiace temu rozbierałem to bo przerabiałem tą blaszkę w siłowniku i wszystko bylo ok i nagle zaczęło świrowac ..... Teraz zdjąć tą tapiserke klapy to jakas masakra .... Na przepuście między karoserią a klapą lubią się te przewody załamywać, może któryś się przetarł i masz zwarcie do karoserii. Mówię z doświadczenia posiadacza sedana, ale w avancie też na pewno jest przepust i też tam się pewnie lubią łamać przewody. EDIT: Możesz jeszcze sprawdzić sam stycznik przełącznika klapy, może to on jest walnięty i takie cuda się dzieją. Edytowane 25 Października 2015 przez borsukh
zaba84 Opublikowano 25 Października 2015 Autor Opublikowano 25 Października 2015 Dziwne jest to ze juz normalnie dziala klamaka, normalnie otwiera po nacisnieciu ale bagaznik sam sie nadal otwieta po odpaleniu .... Jak sie dostac to wiązki elastycznej od klapy, przygladalem sie i widac jakby wiazka byla w tych plastikowych oslonach/zawiasach ?
nitroo Opublikowano 25 Października 2015 Opublikowano 25 Października 2015 W "Sam naprawiam" znajdziesz opis, co i jak.
Rekomendowane odpowiedzi