LKTL Opublikowano 26 Października 2015 Opublikowano 26 Października 2015 Witam padł silnik w A4 B7 z 2005r 2.0 TFSI z oznaczeniem BPG, pytanko ktoś się orientuje jaki silnik mogę tam zamontować? Chodzi o to oznaczenie BPG, BGB, BWT, BWE czy inne, czy różnica jest duża? na alledrogo nie mogę znaleźć silnik z oznaczeniem BPG.
Lorence Opublikowano 27 Października 2015 Opublikowano 27 Października 2015 jak to padł ?? jakieś konkrety ?? kupując używany silnik możesz wpakować się na minę, nie masz możliwości wyremontować obecnego silnika ??
bartekzks Opublikowano 27 Października 2015 Opublikowano 27 Października 2015 Mogę pomóc ! Mam na zbyciu BPG
LKTL Opublikowano 27 Października 2015 Autor Opublikowano 27 Października 2015 2 tyg temu auto w automacie, zgasło podczas hamowania, po ponownym odpaleniu, zapaliła się kontrolka oleju i silnik chodził jak czołg. Auto zgaszone po 1min i na warsztat, tam mechanicy stwierdzili, iż zatarły się jakieś balanse czy pompa oleju. Wg mechaników mogła zatrzeć się też turbina i najlepszym rozwiązaniem jest wstawienie nowego silnika. Taka niespodzianka ;/.
Lorence Opublikowano 28 Października 2015 Opublikowano 28 Października 2015 kolego to zmień mechanika, polecam przejechać się do kogoś ogarniętego w TFSI i wyremontować silnik, wpakujesz pare tysięcy ale przynajmniej będizesz miał zrobiony jak nowy. Ja bym tak zrobił.
Rekomendowane odpowiedzi