Emejcz Opublikowano 2 Listopada 2015 Opublikowano 2 Listopada 2015 Hej, kilka spraw z układem chłodzenia. Miałem podejrzenia, że czujnik temperatury mam walnięty więc dzisiaj upuściłem płynu i założyłem sprawny. Układ odpowietrzyłem podnosząc zbiorniczek. Niestety po tej operacji bulgocze mi z nagrzewnicy przy dodawaniu gazu. Wcześniej nic takiego słychać nie było. Miał ktoś coś takiego? Myślicie, że układ się dobrze nie odpowietrzył czy to coś innego? Oba węże od nagrzewnicy gorące. Miałem też podejrzenia, że termostat może się zacinać, ale mam dziwny objaw, bo jak go nagrzeję to chłodnica jest gorąca, a dolny wąż od niej zimny... co wy o tym myślicie? Trochę inne pytanie o samo ogrzewanie. Jeździłem dotychczas sedanem bez klimy więc ustawiałem ciepło pokrętłem. Tam jak sobie wymieniłem nagrzewnicę to gorąco aż buchało, tutaj jak ustawię na High klimatronik to niby daje ciepłe, ale nie jest to tak gorące jakbym chciał na zimne dni. Oba węże od nagrzewnicy są gorące tak jak już wspomniałem. Miał ktoś takie doświadczenie z klimatronikiem, że za słabo grzało? Wymieniłem termostat - pomogło na grzanie, ale wciąż zostaje problem bulgotania. W wielu miejscach czytam, że to UPG może być, ale to bezsensu, bo ono się pojawiło bezpośrednio po tym jak spuściłem płyn i musiałem odpowietrzyć no i węże nie są twarde, a jak odkręcam korek od płynu to ciśnienie jest zwyczajne. Zauważyłem, że jak się mocno nagrzeje to objaw znika. Jeszcze jedna dziwna rzecz wpadła mi w oko. Jak odpowietrzałem sedana to podnosiłem zbiorniczek z zakręconym korkiem i wtedy leciało z dziurki od węża na nagrzewnicy i było ładnie odpowietrzone. Tutaj jak tak zrobię to nic nie leci, muszę odkręcić korek od zbiorniczka i dopiero zaczyna wylatywać. Nikt nie miał podobnie?
Rekomendowane odpowiedzi