Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Akumulator do AEB oznaczenie J1P

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Padł mi akumulator :D Potrzebuję kupić nowy i looknęłem na wlepkę w bagażniku i mam tam oznaczenie J1P czyli akumulator 44Ah 220 A. Tak mnie to zastanowiło bo ostatnio mamie do fiata Brava 1.3 kupowałem 45 400 A :D. Czy ten prąd rozruchowy nie za mały jest ? :/ Wiem że producent zaleca, ale czy mimo wszystko. On to zalecał 17 lat temu :D. Alternator mam nie oryginalny roczny 90 A według specyfikacji mojhego autka. Pozdrawiam i dzięki za pomoc

Opublikowano

Ja jak zmieniałem kupiłem większy(chyba 50Ah) i nie żałuję. Z naładowaniem go nie ma żadnego problemu.

Opublikowano

W b5 1.8 miałem alternator 90A . Aku kupiłem 55 Ah i wszystko było ok. Był doładowany. Nie patrz na prąd rozruchowy z wlepki bo to są stare normy które nic nie mają wspólnego z obecnymi akumulatorami. Ważna jest wielkość Ah a rozruch - im większy tym lepiej.

Opublikowano

A co powiecie na obecny w tym momencie akumulator w moim aucie. Konkratnie jest to 72 Ah prąd 620 A. ?? Chyba ktoś przesadził tzn., poprzedni właściciel :D

Opublikowano

Nie wiem po co ładować taki duży akumulator do tego auta w benzynie.

Opublikowano

Może podany prąd rozruchu jest w normie DIN. W europie teraz w wiekszości podaje się zdolność rozruchowa w EN (EN 50342). Norm generalnie jest kilka - EN, JIS, DIN i jeszcze parę innych. Wejdź sobie na stronę producenta np. loxa.pl albo akumulator.pl i tam są wyszukiwarki, można dobrać to co zaleca producent.