Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Cabrio- pasja ponad wszystko :) (fotorelacja prac)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

aż tak ciężko wymieniać tylny zawias? ja na wiosnę wkładam gwint do swojego..

Faktycznie, sam byłem zdziwiony, bo w avancie, czy sedanie po odpięciu stabilizatora sprężyna praktycznie sama wypada, a tutaj każde inne cholerstwo ją trzyma na miejscu ;p. Z ciekawostek mogę powiedzieć że z tyłu nie zakładałem talerzy regulujących, dzięki temu koło ładnie wypełniło nadkole :)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Wrzuciłeś gwint ta technix? podoba mi się to koło które obecnie jest na aucie, cabriolet bardzo fajnie siedzi na bentleyach,
https://c2.staticflickr.com/8/7105/7226684196_1d2dfbe41e_b.jpg

Opublikowano
  • Autor

piękna czerwień w połączeniu z tym chromem!

Wrzuciłeś gwint ta technix? podoba mi się to koło które obecnie jest na aucie, cabriolet bardzo fajnie siedzi na bentleyach,
https://c2.staticflickr.com/8/7105/7226684196_1d2dfbe41e_b.jpg

Piekna czerwień w połączeniu z tym chromem, choć felga strasznie oklepana siadła tu pięknie!

Nie wspomnę że z przyjemnością kupię dokładkę s4 b7 która tu również pięknie wygląda.

Opublikowano

jakie wrażenia jeśli chodzi o TA-Technix na razie?

Opublikowano
  • Autor

Sztywno i nisko :) Komfort jazdy się obniżył, lecz w zakrętach auto "wgryza" się w asfalt. W rejonie którym się przemieszczam ciężko mi ocenić jego pracę, ponieważ infrastruktura wrocławia znacznie się polepszyła i drogi mamy równe jak stół. No i znacznie większe zainteresowanie przechodniów:) Ogólnie pozytyw, tym autem i tak dużych przebiegów nie robię(od maja ok 5000 km). Docelowo auto ma stać na piedestale i umilać chwile w słoneczne dni.

Opublikowano

to podobnie jak u mnie ;) ja od grudnia zeszłego roku (czyli odkąd go mam) zrobiłem 6 tys.. teraz jeszcze nim jeżdżę, ale od przyszłego tygodnia zaczyna zimować.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Dzisiaj zrobiłem sobie szybka kontrolę newralgicznych punktów w 3.0. Wymieniłem przekaźniki między innymi od pompy powietrza wtórnego, sprawdziłem czy rozrząd się nie przestawił, niby wszystko wyszło ok, ale niepokoi mnie dźwięk z kolektora ssacego po przekroczeniu 4000 rpm. Chyba czeka mnie wymiana wałków kolektora. Ponieważ po zmianie fazy dochodzi przykry dźwięk jakby coś się wysypalo i strasznie brzeczy, zakładam że to właśnie łopatki z wałka. Czy ktoś z was może już je wymieniał i zna cenę nowych, bądź jest mi w stanie sprawdzić numer części?

wyslane przy pomocy zdartego nankanga

Panowie, poszła mikołajkowa aktualizacja, co sądzicie o dokładce z Cupry?

https://drive.google.com/file/d/0BwoWX-MdDNWmZmJYUjRidHNFOFU/view?usp=sharing

Opublikowano

do Cabrio mi średnio pasuje..

Opublikowano

Dobrze jakbyś pomyślał o wymianie zawieszenia bo szkoda tych felg i wahaczy na technix, miałem kiedyś auto na nim i powiem, ze na gorszym zawiasie nie miałem okazji jechać...

Też myślałem o tej dokładce ale ciężko stwierdzić po tym zdjęciu czy pasuje.

Edytowane przez impulse1

Opublikowano
  • Autor

Dobrze jakbyś pomyślał o wymianie zawieszenia bo szkoda tych felg i wahaczy na technix, miałem kiedyś auto na nim i powiem, ze na gorszym zawiasie nie miałem okazji jechać...

Docelowo wyląduje airride, gwint tylko jest polsrodkiem

Opublikowano

siemka pieknie to spasowało gleba+ fela super, ale jak kolega impulse pisze zmien zawias bo szkoda alusow

pozdrawiam powodzenia w modzeniu

Opublikowano

Air w cabrio to fajna sprawa, ale różnie piszą o działąniu takiego zawieszenia, poducha potrafi strzelić, a powietrze się skrapla... Nie wiem na ile jest w tym prawdy ale bajer świetny.

Opublikowano
  • Autor

Tutaj zamieszczam inne zdjecie :

https://drive.google.com/file/d/0BwoWX-MdDNWmUjd4Yk85a1JPck0/view?usp=docslist_api

https://drive.google.com/file/d/0BwoWX-MdDNWmYmlhcHdaVTladUU/view?usp=docslist_api

btw, tak rejestracja odstaje, dopiero zauważyłem że taśma dwustronna puściła.

Dziękuję pro choice, a zwłaszcza Tobie Dzik'u za profeske w doborze i szybkiej wysyłce, dzisiaj zrobiona wymiana. Silnik chodzi znacznie ciszej- tak jak tego oczekiwałem:)

https://drive.google.com/file/d/0BwoWX-MdDNWmWkVpWXhhMERMOXc/view?usp=docslist_api

Edytowane przez dżejki

Opublikowano

Dokkadka z cupry pasuje p2p?

Opublikowano
  • Autor

Dokkadka z cupry pasuje p2p?

lekka rzeźba ok 15 min roboty. Moim zdaniem wyglada o niebo lepiej. Jakby nie patrzeć, dodaje trochę charakteru :)

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Miałem okazje oblukać w Bolkowie na zlocie, pozdrawiam :))