jacus91 Opublikowano 9 Listopada 2015 Opublikowano 9 Listopada 2015 Witam. Mam problem polegający na braku komunikacji z komputerem. 10 różnych fachowców 100 róznych komputerów i nie idzie się połączyć ze sterownikiem samochodu, da się jedynie wejść do absa i do licznika,. Znacie może jakieś typowe usterki które to powodują? sprawdzałem równiez polaczenie na 7 pinie wtyczki oraz sterowniki i wychodzi ze go nie ma czyli prawdopodobnie jest uszkodzony kabel wiec czy posiada ktos może schemat ukaładu elektrycznego miedzy wtyczką (ta z tyłu miedzy siedzeniami) a sterownikiem pod maska? Wtedy mogł bym sobie szukać ewentualnych uszkodzeń kabli przez które nie ma komunikacji. Pozdrawiam
Mateuszek1001 Opublikowano 9 Listopada 2015 Opublikowano 9 Listopada 2015 A nie masz przypadkiem jakiegoś zabezpieczenia po przez np przełącznik ?
jacus91 Opublikowano 9 Listopada 2015 Autor Opublikowano 9 Listopada 2015 Nic takiego nie znalazlem, gdzie ew takie zabezpieczenie by moglo byc?
Mateuszek1001 Opublikowano 9 Listopada 2015 Opublikowano 9 Listopada 2015 Znajomy ma z boku kokpitu, tam jak bezpieczniki, Ale w b5 gniazdo jest z tyłu w popiołce wiec może być gdzie indziej
michuthebest Opublikowano 13 Listopada 2015 Opublikowano 13 Listopada 2015 Sprawdź czy nie masz emulatory immo :-)
jacus91 Opublikowano 24 Listopada 2015 Autor Opublikowano 24 Listopada 2015 odnawiam temat. Udalo mi sie dojsc do tego że przy białej kostce z immo gdzie wchodzi Linia K i Linia W. Te dwie linie sa zmostkowane ze sobą. Połaczenie miedzy nimi a wtyczka do komputera pomiedzy siedzeniami jest natomiast do wtyczki pod maska nie ma. Jakies pomysły?
Rekomendowane odpowiedzi