Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Naprawa zderzaka przedniego s-line

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Z góry przepraszam jeśli już taki temat gdzieś jest - widocznie za słabo szukałem :P ostatnio zahaczyłem zderzakiem przednim o krawężnik tak pechowo że wyjeżdżając wyrwałem go... Auto stoi na warsztacie i mówiłem żeby naprawiali zderzak bo minimalnie uszkodzony - zerwane zaczepy w miejscu łączenia z błotnikiem. Mechanik stwierdził że nie da rady naprawić i żeby kupić zderzak. Znalazłem 2 dobre oferty (dobry stan w sensownych $) ale obie po zadzwonieniu okazały się już nie aktualne. Szukając dalej znalazłem zderzak uszkodzony jak mój za 600 zł i to do naprawy. Może jednak to jest do naprawy tylko mechanikowi się nie chce i woli skasować mnie za lakierowanie następnego zderzaka zamiast męczyć się przy spawaniu? Poniżej fot zderzaka z alledrogo który jak już pisałem jest uszkodzony dokładnie jak mój. Proszę o podpowiedź co z fantem zrobić :)

111e61c21866.png

Opublikowano

Kazda firma spawajaca plastiki ci to naprawi

Opublikowano
  • Autor

Tak się spodziewałem. Ale lepiej skasować za lakierowanie grubą kasę niż mniejszą za spawanie. Tym bardziej że mocowania w reflektorach się połamały i też mówili żeby kupić nowe (ew. zamienniki). Nie zgodziłem się i powiedziałem żeby naprawiać - są zestawy naprawcze a nie wydam na reflektory (bixy) 1800 zł które też były naprawiane...

Edytowane przez puzonX

Opublikowano

No wiesz zawsze szukaja jelenia zeby orznac i wydymac ,grunt w tym zeby byc sprytniejszym

Opublikowano

Witaj w klubie tak samo załatwiłem swój już byłem porozmawiać z gościem jednym z naklepszych w okolicy od klejenia plastików

Naprawa 60 zł ale gwarancji Ci nikt ni da bo dotkniesz lekko do krawężnika i zdejmiesz go zostawiając znowu na chodniku.Ja będe zmieniał cały na nienaprawiany.

Tego co wkliłeś też oglądalem ma dodkowo uwalone ślizgi daruj sobie go. To shit...

Opublikowano
  • Autor

Witaj w klubie tak samo załatwiłem swój już byłem porozmawiać z gościem jednym z naklepszych w okolicy od klejenia plastików

Naprawa 60 zł ale gwarancji Ci nikt ni da bo dotkniesz lekko do krawężnika i zdejmiesz go zostawiając znowu na chodniku.Ja będe zmieniał cały na nienaprawiany.

Tego co wkliłeś też oglądalem ma dodkowo uwalone ślizgi daruj sobie go. To shit...

nie mam zamiaru go kupować - wrzuciłem poglądowo że mój jest w takim samym stanie (jeśli chodzi o zerwane zaczepy). jeśli faktycznie bym musiał kupić "nowy" to kupię to oczywiście nie naprawiany, w kolorze ew. delikatnie inny odcień i zakładam. jak będzie więcej wolnej gotówki to się polakieruje ;)

Edytowane przez puzonX

Opublikowano

a jakiego koloru będziesz szukać ?

Opublikowano
  • Autor

a jakiego koloru będziesz szukać ?

byłem na warsztacie i powiedziałem czego oczekuję. Zgodzili się spróbować naprawić stary zderzak. Zapowiedziałem że jak będzie trzeba kupić następny to kupię pod kolor (czarny) więc tak czy siak nie mam zamiaru teraz lakierować :P

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Tym bardziej że mocowania w reflektorach się połamały i też mówili żeby kupić nowe (ew. zamienniki). Nie zgodziłem się i powiedziałem żeby naprawiać - są zestawy naprawcze a nie wydam na reflektory (bixy) 1800 zł które też były naprawiane...

sprawdź czy lampa z tyłu jest cała, przeważnie jak połamią się uchwyty to z tyłu lampy potrafi też zrobić się dziura, lampy są bardzo delikatne i patrafi obudowa popękać, sprawdził bym tez przy mocowaniu bocznym. A co do zakupów to na allegro gołego biksenona można kupić za 200-250zł

Opublikowano

Spawanie kosztować powinno max 50zł ... nie są to drogie sprawy a trzymaja znakomicie o ile dobrze zrobione