TOM3K Opublikowano 21 Listopada 2015 Opublikowano 21 Listopada 2015 Mam mały problem. podchodze teraz do auta i nie otworzył sie z pilota, to wsadziłem kluczyk i otworzyłem ale tylko drzwi kierowcy czyli centralny nie zadziałał, wsadziłem kluczyk w stacyjke i nic zegar wyzerowany czyli nie ma prądu prawda ? Zdarzyło mi się to drugi raz za pierwszym razem wymieniłem aku bo myślałem że padnięty, ale teraz nie wiem co to może być. Zaczeło się to dziać po dołożeniu RNS-e i bose po tym jest też problem z szumieniem w głośnikach czy to moze być powód ze rozładowało aku ?
sssV Opublikowano 21 Listopada 2015 Opublikowano 21 Listopada 2015 Trzeba sprawdzic czy cos pozera prad przy zgaszonym silniku. A jesli tak to co. Wiec miernik w lapki i do roboty. PS. Jak juz naladujesz aku to sprawdz tez ladowanie.
TOM3K Opublikowano 21 Listopada 2015 Autor Opublikowano 21 Listopada 2015 jutro będę działał a jak nie to w poniedziałek. Teraz podładowałem aku i jest ok ale jakbym jutro nie odpalał auta to w poniedziałek rano już by nie odpalił na 100%. a możliwe że Alternator nie jest sprawny do końca i nie ładuje do końca przez co później brakuje prądu ?
sssV Opublikowano 22 Listopada 2015 Opublikowano 22 Listopada 2015 Mozesz miec problemy z brakiem ladowania ale kontrolka nie swieci rozumiem? Predzej cos zjada prad lub uszkodzony aku.
TOM3K Opublikowano 22 Listopada 2015 Autor Opublikowano 22 Listopada 2015 kontrolka nie świeci. Aku jest nowy na starym tez się tak zdarzyło wiec raczej coś prąd bierze
sssV Opublikowano 22 Listopada 2015 Opublikowano 22 Listopada 2015 http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1532063.html Tu masz info jak sprawdzic pobor pradu. Niezbedny jest miernik oczywiscie. wpierw sprawdzasz przed samym akumulatorem i jesli wyjdzie za duzy trzeba szukac na zasadzie wykluczania kolejnych elementow.
TOM3K Opublikowano 25 Listopada 2015 Autor Opublikowano 25 Listopada 2015 tak będę musiał zrobić . ale są dwa typy RNS i Bose. Wydaje mi się ze to raczej bose bo w RNS wentylatorek się wyłącza a w głośnikach szumi i co jakiś czas tak jakby strzeli odłącze kostke od wzmaka i sprawdze wtedy pobór prądu. A więc wyszło że to dokładane Bose rozładowuje aku. Tak więc czeka poprawka...Teraz niestety musze za każdym razem odłączać kostke żeby się nie zdziwić...
Rekomendowane odpowiedzi