Mateuszek1001 Opublikowano 24 Listopada 2015 Opublikowano 24 Listopada 2015 Witam, w najbliższym czasie będę miał przed sobą demontaż czwartego wtrysku do ustawienia, bądź regeneracji z racji sporej korekcji dawki. Dlatego też chciałbym prosić o pomoc bardziej doświadczonych kolegów o pomoc i o opisanie procedury demontażu oraz montażu wtrysku. Oraz czym w warunkach garażowych to zrobić. Z góry dzięki. Aaa, dodam jeszcze że jest to 1.9 TDI 110km
Gość Opublikowano 24 Listopada 2015 Opublikowano 24 Listopada 2015 Wtryski masz na listwie ktora je dociska,odkrecasz listwe i wszystko co jest przy niej a nastepnie wyciagasz wtryski razem z listwa wtryski siedza na oringach tylko na wcisk. Tu masz czym i jak w domu to zrobic
Mateuszek1001 Opublikowano 24 Listopada 2015 Autor Opublikowano 24 Listopada 2015 Generalnie chodzi o silnik z taką głowicą
Gość Opublikowano 24 Listopada 2015 Opublikowano 24 Listopada 2015 Baaaaa panie bylo odrazu a ja myslalem ze masz auto z opisu,wiec wyjecie w domu to nie problem ja mam uspawany specjalny wybijak odsrodkowy do wtryskow z preta przegubu i nakretki,kazdy wychodzi,i to na prace w domu tyle czyli wyjac i wlozyc mozesz sam ale go nie naprawisz bo sam,wiec albo wymiana albo wyjac i oddac do regeneracji
Mateuszek1001 Opublikowano 24 Listopada 2015 Autor Opublikowano 24 Listopada 2015 No taak, jestem ugadany z macherem od wtrysków tylko sam nie bawi sie w wyciąganie. początkowo myślałem zregenerować wszystkie 4 ale pozostałem mają korekcje znikomą wiec zostawię w spokoju. No dobrze, czyli wyciągnąć już wiem jak, a jak sie to ma do montażu ? Trzeba ten wtrysk wbić? czy tylko włożyć i przykręcić ?
Gość Opublikowano 24 Listopada 2015 Opublikowano 24 Listopada 2015 Tylko wlozyc i przykrecic,przedtem oczyscic gniazdo z syfu i dac nowa uszczelke miedziana
Mateuszek1001 Opublikowano 24 Listopada 2015 Autor Opublikowano 24 Listopada 2015 okeej dzięki za pomoc
Rekomendowane odpowiedzi