Skocz do zawartości
IGNOROWANY

k1 shot to graund

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

JEŻELI POMYLIŁEM TEMATY I POWINO TO BYĆ W DZIALE CAR AUDIO TO PRZEPRASZAM I PROSZE O PRZENIESIENIE DZIĘKUJE !

Panowie po zmianie radia z concert 2 na concert 3 po podłączeniu kabla z programem vcds12.12 i zrobieniu testy wyskakuje błąd ( komunikat )

s5vi1gktzko3_t.jpg

k1 shot to graund

sprawdziłem podłączenie radia kilak razy i wszystko jest podłączone tak jak być powinno i dalej nic... już sam nie wiem co się mogło stać

Tu Dostałem od kolegi link do niby rozwiązania tego problemu ale jest po angielsku i tyle z tego rozumiem co nic...

http://www.ross-tech.com/vag-com/aftermarket-radio.html

może ma ktoś jakieś pomysły jak sobie z tym poradzić ... ?

Na starym radiu ( nie orginalnym 1din ) wszystko działało dobrze ....

Opublikowano (edytowane)

Rozwiązać problem:

Wyjmij radio. Następnie wprowadzić następujące zmiany do wiązki przewodów w samochodzie:

613403bdf573386bdf812e9296951b2e.jpg

Upewnij się, że k-linia nie jest podłączony do niczego, jeśli masz radio rynku wtórnym!

Uwaga: 2002+ "Premium VI" Radio:

Niektóre 2002 i nowsze VW pochodzić z "Premium VI" radia double-DIN. To radio nie posiada połączenia z K-line, ale raczej ma CAN-CAN-wysokiej i niskiej.Mimo, że złącze jest zupełnie inna i to nie powinno być możliwe, aby mieć "Aftermarket Radio problem" z tych nowszych samochodów, będzie to prawdopodobnie w najlepszym interesie, aby upewnić się, że nic nie jest podłączone do tych szpilek w wiązce radiowej, jeśli korzystania z radia aftermarket. Z tyłu radia Premium VI pokazano na rysunku poniżej.

6cb97cb6a17deaac296137449c081bce.jpg

8 pinowe złącze wielofunkcyjne II 9 - CAN-Bus oraz 10 - CAN-Bus minus

Edytowane przez POWER-KRIS
Opublikowano (edytowane)

widze ze wspomogłeś się translatorem he tez tego próbowałem ale dziękuje bardzo za chęci

Zamontowałem Concert 3 i mam taki rozkład pinów na czerwono zaznaczyłem gdzie wpiełem pin k bust ( niebiesko czary kabel jak dobrze pamiętam )

bv0rqy89fbge_t.jpg

Upewnij się, że k-linia nie jest podłączony do niczego, jeśli masz radio rynku wtórnym! Czyli ze mam wyjąć ten pin całkiem.... ?

Edytowane przez Radex121
Opublikowano

Ja wyjmuje i mam gdzieś.

Ogólnie ten opis mówi że przesunięto te przewody w inne miejsce w nowym radiu, a w sklepowych może się zdarzyć że wejdzie na wtyk automatycznej anteny co poda na niego 12V i zonk. Niestety ja montuje Alpine itp. Fabryczne tylko wywalam więc....

Chyba tu jest co Tobie potrzebne.

http://a4-klub.pl/index.php?/topic/140602-[ALL-B6]-Zamiana-radia-symphony-II-na-concert-III

Opublikowano

tak tu pisze żeby wpiąć pin z b5 do c7 zrobiłem tak i nic to nie poprawia ......

Brak mi pomysłów przeleciałem kilkanaście forum na ten temat i niczego się nie dowiedziałem..............

Ma ktoś jakiś pomysł... ?