Lamps958 Opublikowano 20 Grudnia 2015 Opublikowano 20 Grudnia 2015 Witam! Mam taki problem mam nadzieję że ktoś mi coś podpowie bo już zgłupiałem totalnie. Podczas jazdy temp stoi na blacie równe 90 stopni ale po przejechaniu około 30 km jak się zatrzymam rośnie do 100 stopni i po chwili sama spada. Wiem że to raczej banalnie proste że termostat uszkodzony ale wymieniłem już dwa i jest to samo czy możliwe jest żeby dwa termostaty były uszkodzone? Dodam jeszcze że pompa wody była wymieniana około 3 miesiące temu przy wymianie rozrządu stara była zajechana ale teraz ciśnienie jest eleganckie. Wisko tez wymieniałem jakoś w czerwcu ponieważ auto się grzało ale po wymianie było ok i wisko napewno chodzi tak jak powinno. Normalnie każdy powiedziałby że to termostat ale ja juz zgłupiałem bo czujnik temp. raczej nie miałby takich objawów. Dodam jeszcze że jak sie zatrzymam i temp wzrośnie do 100 stopni i po chwili spadnie to auto może stać pół godziny odpalone i temp. ani drgnie. Może miał ktos podobny przypadek lub postara się pomóc z góry dzięki!
Emejcz Opublikowano 22 Grudnia 2015 Opublikowano 22 Grudnia 2015 Oczywiście i jeden i drugi termostat nawet jak nowy mógłbyć niesprawny, lub nie w pełni sprawny. Nie sugeruj się do końca wskaźnikiem, sprawdź jaką temperaturę pokazuje klimatronik. Przypuszczam, że okaże się iż na postoju masz z 95-99 (wskaźnik drgnie dopiero jak przekroczy 100 stopni.
Lamps958 Opublikowano 22 Grudnia 2015 Autor Opublikowano 22 Grudnia 2015 Oczywiście i jeden i drugi termostat nawet jak nowy mógłbyć niesprawny, lub nie w pełni sprawny. Nie sugeruj się do końca wskaźnikiem, sprawdź jaką temperaturę pokazuje klimatronik. Przypuszczam, że okaże się iż na postoju masz z 95-99 (wskaźnik drgnie dopiero jak przekroczy 100 stopni. Niestety nie mam climatronica ale gdy na postoju temperatura przekroczy minimalnie 100 stopni wtedy spada po paru sekundach do 90 stopni a wcześniej tak nie było. Na blacie cały czas trzymało się 90 stopni i ani drgneło. Dzięki za odp.
Emejcz Opublikowano 22 Grudnia 2015 Opublikowano 22 Grudnia 2015 To vaga podłącz. Dla mnie termostat się za późno otwiera i tyle. Niestety pomiar domowy nie da ci odpowiedzi czy się idealnie dobrze otwiera.
Lamps958 Opublikowano 30 Grudnia 2015 Autor Opublikowano 30 Grudnia 2015 Sorry że dopiero się odzywam ale problem rozwiązany uszkodzone były dwa nowe termostaty za trzecim razem kupiłem już ten z najwyższej półki i jest spokój.dzięki za odpowiedzi.
Rekomendowane odpowiedzi