Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

VAS 5054 - czy warto ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

Zastanawiam się nad kupnem interfejsu do mojej B8 . Wyczaiłem coś takiego na alledrogo : http://allegro.pl/vas-5054-serwisowka-vw-audi-can-odis-polska-fv-24h-i5142705757.html

Dość fajnie brzmi opis i zapewnienia sprzedawcy . Jednak wolę się poradzić kolegów którzy mają większy staż z takimi urządzeniami . Co myślicie o tym urządzeniu ?

Chciałbym móc sobie sprawdzać i kasować błędy ( wiarygodny odczyt ) . Ewentualnie kodować, lub też móc programować kluczyki - ale to już jako bajer . Fajną rzeczą było by jeszcze móc odczytywać parametry silnika .

Znalazłem jeszcze coś takiego : http://www.obd2.pl/index.php?p28,polski-vag-2-5-usb-obd2-kkl. Może jak dla mnie czyli dla laika to by bardziej pasowało ? Czy jest to już kompletna zabawka typu OBD - bezprezdowdowe pod telefon ? :)

Doradźcie coś, mam do dyspozycji +/- 500 zł . A chciałbym sobie coś jeszcze przed świętami kupić :) :)

Opublikowano

O drugim zapomnij. Masz za młode auto i ono już jest na szynie CAN. Musisz szukać interfejsu obsługującego szynę CAN i tutaj już robi się drogo.

Opublikowano
  • Autor

O drugim zapomnij. Masz za młode auto i ono już jest na szynie CAN. Musisz szukać interfejsu obsługującego szynę CAN i tutaj już robi się drogo.

Masz rację . Teraz doczytałem o tej szynie :)

A co myślisz o tym VAS 5054 ?

Opublikowano

Nigdy nie miałem z tym do czynienia i nie chcę oceniać. Musisz poczytać opinie ludzi którzy na co dzień siedzą w temacie. Ja jestem hobbystą.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Pytałem kiedyś na forum i VASem nie zrobisz logów także moim zdaniem nie warto.

Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Bierz VCDSa kosztuje mniej niż 200zł z wysyłką a idealnie do b8 się nadaję i nie tylko.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Jak coś to mam 15.7 sprawdzony, oddam za 200zł. Warto bo działa jak należy i wszystko co potrzeba da się nim zrobić.

Opublikowano

Vas5054 czyli głowica współpracująca z programami takimi jak VAS PC i ODIS-S oraz ODIS-E a także z kilkoma innymi programami innych marek, osobiście używam tego do Leona z 2014r i jestem zadowolony, moim zdaniem ma trochę więcej możliwości niż VCDS którego również używam. Krótko mówiąc jeden i drugi jest godny polecenia.