miszaq92 Opublikowano 23 Grudnia 2015 Opublikowano 23 Grudnia 2015 Tak na szybko... Gdy jade powoli lub te 60/70 słychać jakby coś tam pukało na kole, coś jak luz. Tak samo przy ruszaniu z miejsca, pyk i dalej coś lata przy wolnej jeździe, już ręce opadają bo żaden mechanik nie widzi problemu.... Co to może być? Dodam jeszcze, że mam już rozwalony przegub zewnętrzny na lewym kole z przodu, czy to on może stanowić ten problem?
sQbaniutki Opublikowano 23 Grudnia 2015 Opublikowano 23 Grudnia 2015 Wymień przegub a się okaże czy to jego wina.
miszaq92 Opublikowano 23 Grudnia 2015 Autor Opublikowano 23 Grudnia 2015 a może on wydawać takie dźwieki pukania przy takiej jeździe? Z tego co się orientuje (moge sie mylić) to najbardziej go słychać przy skręcie kół więc nie wiem...
House Opublikowano 23 Grudnia 2015 Opublikowano 23 Grudnia 2015 Może być przegub ale może też być np zacisk, klocek hamulcowy, lub........ niedokręcone koło.
miszaq92 Opublikowano 23 Grudnia 2015 Autor Opublikowano 23 Grudnia 2015 nie, koło jest napewno dobrze dokręcone, a te zaciski jak posprawdzać/klocki?
sQbaniutki Opublikowano 23 Grudnia 2015 Opublikowano 23 Grudnia 2015 Jeżeli jest mocno rozwalony to będzie też hałasował przy jeżdzie na wprost. a może on wydawać takie dźwieki pukania przy takiej jeździe? Z tego co się orientuje (moge sie mylić) to najbardziej go słychać przy skręcie kół więc nie wiem... Żeby sprawdzić czy to nie zacisk albo klocki musisz zdjąć koło i sprawdzić czy nie ma luzu na prowadnicach i czy sprężynki trzymają dobrze klocki.
Rekomendowane odpowiedzi