qbassa Opublikowano 31 Grudnia 2015 Opublikowano 31 Grudnia 2015 Witam, Jestem posiadaczem a4 b6 od 3 miesięcy [2.0 ALT]. Dziś pierwszy raz po lekkich mrozach do -10 wsiadłem do auta, i zauważyłem ,iż pedał hamulca jest strasznie twardy. Czy wskazuje to na wilgoć w płynie hamulcowym? Dodam tylko,że w dodatnich temperaturach wszystko jest ok. Z góry dzięki za odpowiedź
Enduro Grybów Opublikowano 1 Stycznia 2016 Opublikowano 1 Stycznia 2016 przyczyn moze byc kilka. warto by własnie wymienic płyn,ale u szwagra tych objawów winne bylo servo.
qbassa Opublikowano 9 Stycznia 2016 Autor Opublikowano 9 Stycznia 2016 przyczyn moze byc kilka. warto by własnie wymienic płyn,ale u szwagra tych objawów winne bylo servo. Mechanik wykluczył winę płynu hamulcowego, sprawdził przewód do podciśnienia serwo nie stwierdzając uszkodzeń. Winne jest prawdopodobnie serwo ;
MemberA4 Opublikowano 17 Stycznia 2016 Opublikowano 17 Stycznia 2016 (edytowane) przyczyn moze byc kilka. warto by własnie wymienic płyn,ale u szwagra tych objawów winne bylo servo. Mechanik wykluczył winę płynu hamulcowego, sprawdził przewód do podciśnienia serwo nie stwierdzając uszkodzeń. Winne jest prawdopodobnie serwo ; Sam sprawdż przewód w miejscu co przechodzi przez ściankę od pompy Vacum do serwa. W wiekszości przypadków to właśnie tam leży problem (zresztą problem był na forum juz opisywany) gdy temperatury spadaja poniżej zera. Ta gumka sie zaciska i wtedy jest brak podciśnienia, Miałem to samo co Ty to wiem http:// tuleja nr 24 na foto u mnie była problemem. Wsadziłem w nią kawałek plastikowej rurki żeby jej nie zgniotło podcisnienie. Edytowane 17 Stycznia 2016 przez MemberA4
pilKOZAK Opublikowano 17 Stycznia 2016 Opublikowano 17 Stycznia 2016 kolego, borykam się z podobnym problemem (parę razy pedał zrobił się twardy), trzeba wykluczyć czy w serwie nie ma wody. kolega swist007 wrzucił foty zalanego http://a4-klub.pl/index.php?/topic/119953-all-b6-jak-odczepic-servo-od-pedalu-hamulca/ daj znać jak znajdziesz rozwiązanie problemu.
fido920 Opublikowano 11 Lutego 2016 Opublikowano 11 Lutego 2016 przyczyn moze byc kilka. warto by własnie wymienic płyn,ale u szwagra tych objawów winne bylo servo. Mechanik wykluczył winę płynu hamulcowego, sprawdził przewód do podciśnienia serwo nie stwierdzając uszkodzeń. Winne jest prawdopodobnie serwo ; Sam sprawdż przewód w miejscu co przechodzi przez ściankę od pompy Vacum do serwa. W wiekszości przypadków to właśnie tam leży problem (zresztą problem był na forum juz opisywany) gdy temperatury spadaja poniżej zera. Ta gumka sie zaciska i wtedy jest brak podciśnienia, Miałem to samo co Ty to wiem http:// tuleja nr 24 na foto u mnie była problemem. Wsadziłem w nią kawałek plastikowej rurki żeby jej nie zgniotło podcisnienie. Czy mozna się pokusić o wymianę tej tulei samemu, czy jest to skomplikowane? Jaki jest numer katalogowy tej tulei? Mam auto a4 b6 2.0 ALT FWD. Pozdrówki
Rekomendowane odpowiedzi