Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Sprawdzenie silnika

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie nadeszły mrozy i rano zaczeło sie cieżko odpalac. Świece sprawne aku tez paliwo jest. A jednak długo trzeba pokrecić a jak zapali to strasznego siwego dyma puszcza. Może to pompa czy słaby juz jest silnik. Mozecie mi polecic kogoś z lubelskiego ( okolice Kraśnika ) co by mi to sprawdził.

Opublikowano

Trzeba zrobic logi. AFN to pancerny silnik i aby mial problemy z odpalaniem musi miec grubo ponad 500 tys.

Opublikowano
  • Autor

No Ok. Wiec bede kogos szukal kto mi je zrobi

Opublikowano

W 90% przypadków przyczyną takiego opalania jest źle ustawiony kąt wtrysku

Opublikowano
  • Autor

Jutro postaram sie to posprawdzac. Szukam kogos kto to mi ogarnie

Tak odpala i do tego chmura siwego dymu

Opublikowano

Według mnie w 90 % przypadków problem leży w pompie ja mam naprawdę zadbanę auto i też ciężko pali świece sprawne sprawdzane przed zimą kąt wtrysku prawidłowy dawka rozruchowa prawidłowa,filtr paliwa wymieniany przed każdą zimą rozrusznik robiony w tamtym roku,Akumulator nie spada podczas rozruchu poniżej 10 V i co i też kręci dodatkowo wymieniałem na filtrze paliwa zaworek zwrotny odpowiedzialny za cofanie paliwa przebieg 370 oryginalny takze zostaje pompa przy -16 też trzeba chwilę pokręcić za czym zapali

Po pierwszym odpaleniu pózniej pali od strzała nawet jak chwilę dłużej postoi

Opublikowano

Według mnie w 90 % przypadków problem leży w pompie ja mam naprawdę zadbanę auto i też ciężko pali świece sprawne sprawdzane przed zimą kąt wtrysku prawidłowy dawka rozruchowa prawidłowa,filtr paliwa wymieniany przed każdą zimą rozrusznik robiony w tamtym roku,Akumulator nie spada podczas rozruchu poniżej 10 V i co i też kręci dodatkowo wymieniałem na filtrze paliwa zaworek zwrotny odpowiedzialny za cofanie paliwa przebieg 370 oryginalny takze zostaje pompa przy -16 też trzeba chwilę pokręcić za czym zapali

Po pierwszym odpaleniu pózniej pali od strzała nawet jak chwilę dłużej postoi

Czesci sie zuzywaja i wyrabiaja. Sprobuj przestawic pompe w gorny zakres tolerancji. Powinno pomoc.

Wysłane z mojego HTC One przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
  • Autor

Przestawic pompe. Jade pozniej pod kompa ja podłacze to zobacze co sie dzieje

Opublikowano

Wykręć swiece żarowe i sprawdź czy w ogóle grzeją, z najdź kogoś z VAGiem i ustaw kąt wtrysku.

Zalej dobrego paliwa

Jeśli to zrobisz, to można szukać dalej

Opublikowano
  • Autor

Sprawdze świece u mechanika bo musze ja wstawic na warsztat bo jakas rolka mi strasznie piszczy a na Vaga sie umowiłem na przyszły tydzien. Teraz mrozy odpisciły i jest troche lepiej.