Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 ABC] Wymienilem swiece na BOSCH Super 4

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dam znacz czy jest jakas odczuwalna roznica w spalaniu i ogolnie w jezdzie. Stare swiece byly juz pordzewiale i ledwo je odkrecilem tak sie zapiekly. Zmieniane byly Bog wie kiedy....

p.s. zostaly mi 2 takie swiece (kupilem 2x4 swiece) wiec jakby ktos chcial zmienic to odstapie za symboliczna cene :)

Opublikowano

super różnicy sie nie spodziewaj no chyba że tamte były walnięte, spalanie mieszanki będzie efektywniejsze ze wszelkimi pozytywnymi skutkami tego :wink:

Opublikowano
  • Autor

Po 4 dniach jazdy zaobserwowano co nastepuje:

- drastyczny spadek spalania , w miescie z 17mpg ktore praktycznie nigdy nie osiagalem ( zawsze bylo ponizej w okoliach 16-16,5) do 20 mpg i to bez specjalnego wysilku czy oszczedzania pedalu przyspieszenia

- zdecydowanie wieksza zwawosc samochodziku

Nie wiem czy to nowe swiece takie dobre czy stare takie stare byly ale roznica jest ogromna jak na tak skromny zabieg.Polecam.

p.s. dalej mam te 2 swiece co mi zostaly, moze ktos na UK spocie chcialby sobie zmienic to odstapie za pol ceny:)

Opublikowano

Chciałem powiedzieć że skutkiem wymiany będzie coś w stylu

- zdecydowanie wieksza zwawosc samochodziku

czyli lepsze wkręcanie się na obroty (reakcja na gaz) a to następnie odbija się w

- drastyczny spadek spalania , w miescie z 17mpg ktore praktycznie nigdy nie osiagalem ( zawsze bylo ponizej w okoliach 16-16,5) do 20 mpg i to bez specjalnego wysilku czy oszczedzania pedalu przyspieszenia
Opublikowano

No to może jakaś zbiorowa hipnoza bo ja też wymieniłem świeczki, tylko na NGK i mam nieodparte wrażenie że właśnie autko zrobiło się żwawsze, coś w tym musi być. Były CHAMPIONY i wzrokowo wyglądały wzorowo, ale nie wiem jaki miały przebieg. Dodam że miałem problemy z odpalaniem po dłuższym postoju i to że autko jest zagazowane. Teraz narazie jest OK. Poza tym warto poszukać bo niezłe przebicie jest na cenach świec, na Allegro kupiłem NGK V-Line BKUR-6ET 10 za 51zł kompl. z przesyłką, a w miejscowym sklepie oferowano mi te świeczki za jedyne 95zł kompl.

• 1 rok później...
Opublikowano

No to może jakaś zbiorowa hipnoza bo ja też wymieniłem świeczki, tylko na NGK i mam nieodparte wrażenie że właśnie autko zrobiło się żwawsze, coś w tym musi być. Były CHAMPIONY i wzrokowo wyglądały wzorowo, ale nie wiem jaki miały przebieg. Dodam że miałem problemy z odpalaniem po dłuższym postoju i to że autko jest zagazowane. Teraz narazie jest OK. Poza tym warto poszukać bo niezłe przebicie jest na cenach świec, na Allegro kupiłem NGK V-Line BKUR-6ET 10 za 51zł kompl. z przesyłką, a w miejscowym sklepie oferowano mi te świeczki za jedyne 95zł kompl.

niedawno wmienialem wiec co do ceny to ok 120 zl zalezy jakie mcie znizki i w jakim wojew. mieszkacie :shocked:moje tez byly ngk stare wygladaly wzorowo jesli chodzi o spalanie ale wymienione jakis 100 lat temy bo pordzewiale byly

po wymianie a mam lpg zwawosc wzrosla spalanie ciutek sie zmniejszylo ale zostaly jeszcze przewody wn :(

Opublikowano

ja dzisiaj wymienilem na bosch super,ale o efektach napisze pozniej,na razie obroty dalej troche faluja,ale tomoze byc wina przepustnicy,byla czyszczona,ale tak na biegu,chyba,ze mechanik powiedzial,ze wymienil,a nie zrobil tego i swiece zatrzymal :tongue4: