Kenjiro Opublikowano 6 Stycznia 2016 Opublikowano 6 Stycznia 2016 (edytowane) Spotkała mnie dzisiaj taka nieprzyjemność. Auto wczoraj normalnie paliło. Dzisiaj po nocy w garażu, chcę odpalić i cisza. Zasilanie z aku jest, bo kontrolki, klima, radio - wszystko się włącza, gdy chcę zakręcić - cisza. Jak po powrocie do stanu zapłonu kluczykiem, chcę zakręcić ponownie - stacyjka blokuje, nie mogę przekręcić kluczyka. Muszę zgasić zapłon i dopiero wtedy spada blokada w stacyjce. Co to może być? Coś z rozrusznikiem? Jestem zupełnym laikiem w mechanice samochodowej, więc laweta i elektryk, ale ulżyło by mi gdybyście napisali co to może być i może to właśnie jakieś gówienko, co po portfelu za bardzo nie pociągnie... A, i jeszcze jedno... Zna ktoś dobrego elektryka co by był w stanie to szybko ogarnąć? Teren Trójmiasta, najlepiej Gdynia. Edytowane 6 Stycznia 2016 przez Kenjiro
Kenjiro Opublikowano 8 Stycznia 2016 Autor Opublikowano 8 Stycznia 2016 Sprawdz czy masz mase na silniku Rozrusznik do wymiany. Temat do zamknięcia.
Rekomendowane odpowiedzi