Opublikowano 9 Stycznia 201610 l Witam. Po przekręceniu zapłonu tylnia wycieraczka od razu się załacza, wykona kilka ruchów i staje, w pozycji odwrotnej od fabrycznego ułożenia, czasem zdarzy się że stanie gdzieś w połowie szyby, dzieje się tak też po włączeniu jej na manetce, gdzie normalnie powinna wykonać jeden ruch. Macie jakiś pomysł od czego zacząć?
Opublikowano 9 Stycznia 201610 l Miałem podonie po tym jak weżyk od płynu do spriskiwania szyby zsunął się i płyn zalał silniczek. Silniczek był do wymiany.
Opublikowano 9 Stycznia 201610 l Autor Może przekaźnik? Da się na krótko go sprawdzić? Mam jeszcze cyrk z wskaźnikiem poziomu paliwa, cały czas oscyluje na 3/4 baku, czasem spadnie do 1/2, stało się tak po -20C mrozie. Edytowane 9 Stycznia 201610 l przez MatrixXXL
Opublikowano 9 Stycznia 201610 l Miałem ten sam problem. Wyczyściłem wtyczki od silniczka i było ok. Dziś problem pojawił się ponownie. Jakiś czas temu płyn dostawał się do silniczka i chyba po prostu utrzymuje się tam jeszcze wilgoć. Czy to nie powinno samo wyschnąć?
Opublikowano 9 Stycznia 201610 l Miałem ten sam problem. Wyczyściłem wtyczki od silniczka i było ok. Dziś problem pojawił się ponownie. Jakiś czas temu płyn dostawał się do silniczka i chyba po prostu utrzymuje się tam jeszcze wilgoć. Czy to nie powinno samo wyschnąć? Prawdopodobnie jest niewielka nieszczelności i płyn przedostaje sie do elektroniki.
Opublikowano 9 Stycznia 201610 l Miałem ten sam problem. Wyczyściłem wtyczki od silniczka i było ok. Dziś problem pojawił się ponownie. Jakiś czas temu płyn dostawał się do silniczka i chyba po prostu utrzymuje się tam jeszcze wilgoć. Czy to nie powinno samo wyschnąć? Prawdopodobnie jest niewielka nieszczelności i płyn przedostaje sie do elektroniki. Tylko którędy? Założyłem nowe oringi na część wchodzącą w mechanizm.
Opublikowano 9 Stycznia 201610 l O-Ring uszczelnia tylko część mechaniczną. Częśc elektroniczna jest po drugiej stronie pod takim dekielkiem plastikowym. Cieknie prawdopopdobnie z zaworka wchodzącego do obudowy. To nic nowego bo to znany problem. Edytowane 9 Stycznia 201610 l przez Muskel1
Opublikowano 10 Stycznia 201610 l Zaworek wchodzi w część mechaniczną i chyba tylko tą drogą ciecz mogłaby się przedostać do części elektrycznej. Jeżeli w mechanicznej jest zatem szczelnie to chyba nie ma możliwości przedostania się cieczy do silniczka. Chyba, że chodzi o część zaznaczoną na poniższym zdjęciu. Tam jest właśnie ta elektronika? Jeżeli kiedyś mechanizm był zalany to faktycznie jest możliwe, że jakaś wilgoć tam może siedzieć. Edytowane 10 Stycznia 201610 l przez easymoonrider
Opublikowano 10 Stycznia 201610 l Pod tym dekielkiem jest właśnie elektronika. Ja przypuszczam, że tak jak pisałem już wyżej, wycieka z pod zaznaczojego przezemnie na zdjęciu zaworka lub jak na innych forach pisza spod uszczelki na szybie.