Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL] Czy da sie obniżyć auto bez utraty komfortu ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pytanko brzmi tak:Czy są na rynku dostępne sprężyny które tylko obniżają zawieszenie o około 30mm bez utraty komfortu?Jeśli takowych nie ma to jakie sprężyny są najbardziej zbliżone charakterystyką do sprężyn oryginalnych.Dodam tylko że jeżdżę b6 w standardowej wersji zawieszenia i po przymierzeniu 17 calowych felg stwierdzam ze nie wygląda to najlepiej nie mówiąc już o felgach 18 calowych.Jednak kiedy pomyśle ze pomimo obniżeniu komfortu jazdy idącego już z obniżenia profilu opony(dodam ze teraz ma 15stki)miałbym jeszcze zawieszenie utwardzić i z takim zestawem przemierzać wspaniałe polskie ulice to bardzo dziękuję.Dostałbym nerwicy wpadając w kolejne studzienki i inne niespodzianki na drodze.

Opublikowano

auto da sie obnizyc o okolo 30 mm bez utraty komfortu gdy:

-zastosujesz dobre, gwintowane zawieszenie

-kupisz dobre, najlepiej nowe opony

-bedziesz mial sprawne zawieszenie (wahacze, drazki, tuleje, sworznie itd)

Opublikowano

to jak tak to zostaw tak jak masz :)

jak przejdziesz z 15 na 17 i profil 45 to twierdze ze to juz odczujesz :)

nie ma takich spręzyn co obnizaja 30 mm a są twardoscia jak seryjne :)

jakby tak było to bys walił cały czas podwoziem o asfalt :)

jak zastosujesz gwintowane zawieszenie to raczej komfortu ni bedzie :) wiem bo miąłem w 3 samochodach i to nie firmy krzak :)

opony na 17 cali to 22545 albo 235/45 dopiero zobaczysz jak będzie sie lipnie auto zachowywało w koleinach :)

wiec zastanów sie co ty chcesz od auta albo zostaw tak jak jest i ciesz sie komfortem :)

albo musisz troche z tego komfortu zrezygnowac :)

Opublikowano

no tak - ja nie dopisalem jednej waznej rzeczy - obnizenie auta w takiej opcji jak podalem, oferuje najlepszy stosunek "utraty komfortu do komfortu" :naughty:

Opublikowano

no tak - ja nie dopisalem jednej waznej rzeczy - obnizenie auta w takiej opcji jak podalem, oferuje najlepszy stosunek "utraty komfortu do komfortu" :naughty:

no to dokładnie :) masz racje :P

dobry Gwint HR na Bilsteinie B6 lub B8 jest komfortowy w stosunku do seryjnych miekkich sprężyn :) - 30 i seryjnych amorków :)

ale cena takiego gwintu waha sie od 1500 do 2000 ojro za nowy ;P ale warty swoejj ceny :P

Opublikowano

ale powiem Ci bober, ze ja mam weiteca hicon tx, good year F1 225/17/45 i naprawde jezdzi sie calkiem wygodnie

Opublikowano
  • Autor

no właśnie tak tez myślałem.Coś za coś.Dla mnie liczy sie w tej całej operacji wygląd auta a to, że szybciej będę jeździł w zakrętas to jest nie istotne (oczywiście dla mnie).Ale jeśli mam jeździć jak taczką to rezygnuje a szkoda bo te wasze fury obniżone wyglądają kozacko.Ludzie kiedy my wreszcie doczekamy sie normalnych dróg w tym naszym kraju.

Opublikowano

no jak sam napisales: cos za cos...

Opublikowano

no właśnie tak tez myślałem.Coś za coś.Dla mnie liczy sie w tej całej operacji wygląd auta a to, że szybciej będę jeździł w zakrętas to jest nie istotne (oczywiście dla mnie).Ale jeśli mam jeździć jak taczką to rezygnuje a szkoda bo te wasze fury obniżone wyglądają kozacko.Ludzie kiedy my wreszcie doczekamy sie normalnych dróg w tym naszym kraju.

no hmmm drogi hmm a co to jest dobra droga :P

ale powiem Ci bober, ze ja mam weiteca hicon tx, good year F1 225/17/45 i naprawde jezdzi sie calkiem wygodnie

ja miałem w MK 4 gwint HR na B8 :) do tego kute koła 18 cali 225/40/18 :) i było git :)

w clio miałem gwint FK na KONI :) i 8x15 i 195/45/15 :) i tez było fajnie gokart sie bardziej uginał ;P

ale jak wsiadłem do A4 to gwint mi odszedł odrazu dopiero zobaczyłem co to komfort :P

ale w A4 teraz mam zawias kompletny od Sline i jest OK jezdzi sie fajnie troche sztywniej niz na serii ale jest OK

w MK I cabrio mam gwint krzak GT CUP lie i to dopiero jest beton :P i wiem co to sa dziury w drodze :P

ale powiem Ci bober

nie po nazwisku prosze :P:polew: :polew: :polew:

Opublikowano
ale powiem Ci bober

o pardon :boobs:

Opublikowano
ale powiem Ci bober

o pardon :boobs:

spox nie kazdy wie :P:polew: :polew: :polew: :polew: :kox: :kox: :kox:

Opublikowano

A nie lepiej 1BE do B6? Dużo w wyglądzie zmienia i nie wpływa specjalnie na komfort.

Opublikowano

no między moja seria a 1BE to jest róznica spora :P

Opublikowano

Kurde ale jak montujecie 1BE do 1.9TDI?? Ja szukalem i niegdzie nie moge znalesc zawiechy -20 do mojego auta. Sa tylko -30 a -20 to do 2.5 lub 3.0 a jak wsadze z takiej krowy :gwizdanie: to mi automatycznie siadzie -30 jk nie wiecej...

Opublikowano

Od 1.8T pasuje.