Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Pomoc w przygotowaniu otwierania bagażnika z pilota

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ja mam bez dodatków zamontowane

Opublikowano

bez dodatków tzn ?

Opublikowano

bez blaszek sprężyn i wymian zamków

Opublikowano

To jak masz to ogarnięte że sama Ci się klapa unosi do góry bez sprężyn i kątowników jeszcze na zamku z jednym cięgnem ?

Opublikowano

to ja myślałem że ty chcesz zamek otwierany z pilota a nie unoszenie klapy

Opublikowano

docelowo unoszenie klapy, dlatego pytam o plany sprężyn i konstrukcji z kątowników bo wszedzie zdjęcia na hostingach powygasały. Ale na początek muszę wyrazać samo otwierania zamka klapy z pilota , to jak Ty masz to ogarnięte na zamku z jednym cięgnem ? Przecież to nie możliwe bo co otwiera zamek ? :> Chyba że z fabryki już twój wyszedł z tym bajerem i ori masz zamek na dwa cięgna :)

Edytowane przez Faraday

Opublikowano

polak potrafi. ja to ogarnąłem dla tego że kupiłem pomkę z pilotem z 3 przyciskami i gratis siłownik

Edytowane przez Kolo91

Opublikowano

no też mam taką pompkę z 3 przyciskami, do tego trzeb zmienić zamek w klapie na 2 cięgna, plus siłownik który będzie ciągnął za te drugie cięgno i tak otwierał zamek, to jak masz to zrobione w końcu ?

Opublikowano

zrobie fotki w wolnym czasie. trudne to nie było 15 minut roboty. najwiecej czasu pochłania przciągnięcie kabli

Opublikowano

Ok czekam z niecierpliwością bo jestem mega ciekawe jak to można ogarnąć na jednym cięgnie, i co ciągnie za te cięgno jak nie siłownik :)

Opublikowano

wszystko dopracowałem perfecto i zamikiem i siłownikiem otwieram

Opublikowano

A zmieniał ktoś klapę na polifta w avancie? Mam już komplet gratów, ale problem jest z ryglem. W polifcie jest inny rozstaw śrub i poliftowego rygla nie da sie ot tak spasować do przedlifta. Można chyba przewiercić nowe otwory, ale może ktos już przekładał w avancie i ma lepszy pomysł.

Opublikowano

No to masz siłownik dodany ?

Napisałbys jakiś tutek co do czego

Wysłane z mojego HTC Desire 510 przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez Faraday

Opublikowano

jak znajdę czas to zrobię

Opublikowano

Bo rozumiem że dołożyłes zewnętrzny siłownik i podpiales pod pompke?

Opublikowano

tak . jak w II lifcie

Opublikowano

Jak będziesz miał chwilę skrobnij jak to złożyć . Byłbym mega wdzięczny

Opublikowano

Opiszę w skrócie. Czasu nie jest dużo potrzebne lecz cierpliwości do przewlekania kabli. w pompce wpinamy się do minusa w kostce tej głównej ( nie pamiętam dokładnie które piny ale w domu mam rozpiskę). Siłownik montujemy w taki sposób jak na foto, plastik w który wchodzi cięgno musimy lekko stuningować. Lutownicą wytapiamy na prost już zagłębienia w plastiku aby wskoczyło cięgno. potem to już tylko dopasowanie pozycji siłownika tak aby nie przeszkadzał przy otwieraniu wkładką zamka. W sumie jak już się wie co i jak to góra 30 minut i cieszymy się z wykonania zadania. Jeśli ktoś lubi może przy tym chlapnąć bronksa.

Jeszcze na fotkach zaznaczę jak będzie trzeba tylko jutro. Dziś brak czasu

Edytowane przez Kolo91

Opublikowano

Dziś zacząłem to ogarniac. U mnie wygląda to trochę inaczej bo ja mam sedana. Nie dam rady przykręcić słownika przez otwór techniczny tak jak u ciebie. Plastikowy uchwyt też wygląda inaczej. Mógłbyś podpowiedzieć skąd wziąłeś plus do zasilania ? Minus biorę z pinu nr 7