Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Prędkościomierz i obrotomierz - podświetlenie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam pytanie chce założyć do podświetlenie samych tarczy zegarów nie seryjne zarowki 1,2 W tylko 2W, jak wymienic same podswietlenie tarcz nie chodzi mi o wskazniki np. rezerwa czy drogowe... dzieki[br]Dopisany: 17 Listopad 2008, 18:01_________________________________________________czy te zarowki od tarcz są jakos przylutowane do układu scalonego??? nie umie ich znalezc[br]Dopisany: 17 Listopad 2008, 18:03_________________________________________________i od razu jak ktos wie gdzie takie 2W zarowki razem z oprawką kupić na allegro sprawdzalem nie ma.. a w ASO cena za jedną kolo 10zl

Opublikowano
  • Autor

to które to są zarowki???, wyjąłem wszystkie z tylnej obudowy właczyłem światła i tarcze dalej podświetlone :embarrassed:, moze ktos podpowiedziec ktore to żarówki?

Opublikowano

zarowki odpowiadajace za podswietlanie tarczy od predko. i obroto. to te w pomaranczowym kołnierzyku[br]Dopisany: 21 Listopad 2008, 18:18_________________________________________________483501172_1

Opublikowano

I są w takich lekkich wgłębieniach.

Opublikowano
  • Autor

ale własnie sprawdzalem jak to wygląda i u mnie nie ma wogole tych pomaranczowych.. nawet wgłębien nie ma w ich miejscach, mam tylko z czarnymi koszulkami.. hmmmm :kwasny:

Opublikowano

Masz liczniki VDO? Kurczę, coś mi świta w głowie, że były dwa rodzaje tych podświetleń, pierwszy i znacznie częściej występujący to tak jak kolega wyżej pokazał, ty możliwe że masz tą drugą wersję z LED SMD, albo czymś takim... Gdzieś już czytałem wątek o tym, ale nie wiem czy tu, czy na AKP... :mysli:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

szczerze mowiąc nie wiem czy mam VDO, ale nie mam takich pomaranczowych jak na zdjeciu, u mnie to jest zabudowane i mam dostep tylko do zarowek od kontrolek :disgust: Wie ktos gdzie one są moze trzeba rozebrac wszystko do układu scalonego i tam sa przylutowane??[br]Dopisany: 26 Listopad 2008, 12:33_________________________________________________czy nik nie wie gdzie te zarowki, gdzieCi spece od elektroniki :cool1::mysli: ???[br]Dopisany: 03 Grudzień 2008, 23:56_________________________________________________.

Opublikowano

Masz niszowy licznik, nic dziwnego, że nikt nie wie, bo nikt takiego nie widział. Trudno mieć o to pretensje. Tak jak piszesz, rozbierz do układu scalonego może tam coś znajdziesz. Skoro to taka rzadkość, to zrób foto-story, zaplusujesz. Z drugiej strony jednak, skoro wszystko działa jak należy, a Tobie się tylko marzy zwiększenie jasności świecenia, to może lepiej nie ruszaj nic....

Opublikowano
  • Autor

troche boje sie grzebać przy scalonym, chodzi tylko o podswietlenie zegarow mocniej ale nie sadzilem ze u mnie bedzie tak to skomplikowane, zobacze jutro rozbiore na czynniki pierwsze i i zobaczymy gdzie te zarowki sie chowają :mysli: