Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFN] Pokrywa zaworów - wyciek oleju przez śruby mocujące

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam ,jak w tytule cieknie mi olej poprzez śruby mocujące pokrywę zaworową,jak uszczelnić? co wymienić ,czy są jakieś zamienniki czy tylko ori? na forum nie znalazłem opisów takiego problemu.

Opublikowano

mam to samo ale na razie tylko się poci spod tych śrub zamienników nie szukaj bo są droższe jak w ASO koszt uszczelki pod klawiature wraz z podkładkami pod śruby coś koło 100zł jak ostatnio się orientowałem :wink4:

Opublikowano

Witam ,jak w tytule cieknie mi olej poprzez śruby mocujące pokrywę zaworową,jak uszczelnić? co wymienić ,czy są jakieś zamienniki czy tylko ori? na forum nie znalazłem opisów takiego problemu.

Słabo szukałeś.[br]Dopisany: 17 Listopad 2008, 18:47_________________________________________________

mam to samo ale na razie tylko się poci spod tych śrub zamienników nie szukaj bo są droższe jak w ASO koszt uszczelki pod klawiature wraz z podkładkami pod śruby coś koło 100zł jak ostatnio się orientowałem :wink4:

Uszczelki firmy ELRING są dobrej jakości. Niestety nie są dostępne razem z grzybkami.

Jeżeli chcesz kupić komplet (uszczelkę razem z grzybkami), możesz pokusić się o jeden z zestawów (sortowane wg cen, od najwyższej):

FEBI - FE15194,

AJUSA - AJU56006400,

GOETZE - 2427921000,

w zestawach znajduje się uszczelka + 3 x uszczelnienie mocowania pokrywy (grzybki+podkładki).

Najlepszym rozwiązaniem będzie jednak zakup uszczelki ELRING 619.771 (028103483G) oraz zestawu uszczelnienia śrub FEBI FE15192.

Ten ostatni w IC kosztuje 29,69zł za komplet.

730103ba282c2db6.jpg

Opublikowano
  • Autor

fakt że zle szukałem ale pomyłkę strzeliłem i szkałem pokrywa rorządu :wallbash: to chyba wiek .... :hi:[br]Dopisany: 17 Listopad 2008, 18:55_________________________________________________nie mają na stanie :(

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

A powiedzcie mi, te grzybki gdzie sie zakłada.

730103ba282c2db6.jpg

Bo ja mam założone na pokrywę te drugie uszczelki, później metalową podkładkę, śrubka i plastikowa osłona na ową śrubkę.

Opublikowano

dobrze wiedzieć bo mi też z pod pierwszej śruby sie poci ( dość mocno ) , czeslaw555 jak nie maja na stanie to możesz sobie przecież zamówić , w czym problem ?

Opublikowano

U mnie po przemyciu wszystkiego ekstrakcyjną czerwony silikon załatwił sprawe :gwizdanie: