Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

1.8 Adr -10c~ i problem..

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam problem ponieważ gdy temperatura spadnie poniżej -10c auto ciężko odpala.. gdy dodam gazu to odpala jaka może być tego przyczyna ?

oto filmik

Opublikowano

Przed odpaleniem odłącz czujnik temperatury jak silnik odpali to znaczy że czujnik podaje złe wartości do komputera i należy go wymienić.

Opublikowano
  • Autor

Przed odpaleniem odłącz czujnik temperatury jak silnik odpali to znaczy że czujnik podaje złe wartości do komputera i należy go wymienić.

czujnik temp plynu chłodzącego odłaczalem i dalej tak palil jak na filmie

Opublikowano

Diagnozuj na vagu, bo tak to mozna gdybac. Jak puscisz gaz to nie trzyma obrotow ?

Opublikowano
  • Autor

Diagnozuj na vagu, bo tak to mozna gdybac. Jak puscisz gaz to nie trzyma obrotow ?

dokladnie tak ale tak sie dzieje jak temperatura spadnie ponizje -10c a jak jest cieplo to nie ma problemu

Edytowane przez Ketro1989

Opublikowano

Komputer zapisze i zapamieta blad wiec podpinaj i daj znac co wyskoczylo bo napewno cos bedzie, ja mialem podobne objawy ale zgaszenie silnika i ponowne jego odpalenie i problem znikl ja u siebie wlasnie mysle ze juz czujnik temp. sie konczy, druga sprawa tam masz 2 czujniki jeden jest od klimy a drugi daje temp. na komputer ten z 4 pinami musisz odlaczyc przed odpaleniem, u mnie on jest czarny i tylko czarny dziala prawidlowo inne kolory swirowaly.

Opublikowano

Identyczny problem występował u mnie. Temperaturę wskazywał dokładnie, ale na zimnym silniku mogłem kręcić do usranej śmierci. Odpalał tylko po dodaniu gazu, ale i tak się dusił i gasł. Kupiłem nowy czujnik (zamiennik) było dalej to samo+wskazywał niewłaściwą temperaturę. Przełożyłem oryginalny ze swojego starego silnika i wszystko teraz gra. Przy zamienniku nie wywalało mi błędu po podpięciu vag, a jednak był uszkodzony (przy pierwszym czujniku błąd wyskakiwał). Więc polecam podpiąć pod kompa i w razie czego pokusić się o ori z aso żeby dwa razy nie płacić :P Dodam jeszcze, że na rozgrzanym silniku odpalał na dotyk. Problem występował tylko rano przy minusowych temperaturach.

Opublikowano
  • Autor

Identyczny problem występował u mnie. Temperaturę wskazywał dokładnie, ale na zimnym silniku mogłem kręcić do usranej śmierci. Odpalał tylko po dodaniu gazu, ale i tak się dusił i gasł. Kupiłem nowy czujnik (zamiennik) było dalej to samo+wskazywał niewłaściwą temperaturę. Przełożyłem oryginalny ze swojego starego silnika i wszystko teraz gra. Przy zamienniku nie wywalało mi błędu po podpięciu vag, a jednak był uszkodzony (przy pierwszym czujniku błąd wyskakiwał). Więc polecam podpiąć pod kompa i w razie czego pokusić się o ori z aso żeby dwa razy nie płacić :P Dodam jeszcze, że na rozgrzanym silniku odpalał na dotyk. Problem występował tylko rano przy minusowych temperaturach.

no czujnik temp cieczy mialem wymieniany na orginal jakos w lato ale podepne pod kompa i zobacze co wyjdzie

11.2.2016r

U mechanika wyczyscili mi przepustnice bo był nalot, sprawdzili odme i tu jest klopot bo jakiegos trojnika nie ma :/ i to moze byc wlasnie przyczyna tego zjawiska lecz takze stwierdzil ze moze to byc wina cewki zaplonowej

bede uaktualnial postep

12,2,2016r

byłem pod vagiem okazalo sie ze jeden cylinder nie pracuje i teza sie potwierdza ze to raczej wina cewki

Edytowane przez Ketro1989