Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Problem z ogrzewaniem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam panowie. co to może być za przyczyna. temperatura osiągnie 90 stopni, w czasie jazdy grzeje a na postoju leci zimne powietrze. po otwarciu maski sprawdziłem dziś węże. to górny wąż od chłodnicy jest ciepły i ta rurka metalowa co jest odpowietrznik, a natomiast dolny wąż jest zimny. sprawdzałem też dwa węże od nagrzewnicy co są przy pod szybiu koło zbiorniczka płynu hamulcowego i również są zimne. i moje pytanie. czy to nagrzewnica jest do wymiany.?? dodam iż termostat jest nowy kupiony pół roku temu ale czasami się wskazówka zacina od temperatury. i dodam też że w lecie nie używałem z klimy ponieważ mam nieszczelną chłodnicę od klimy ale to chyba nie ma znaczenia do tego czy ma.: ) ?? dziękuje za odpowiedzi koledzyy...

Opublikowano

Może na początek wymień korek na zbiorniczku- może się nie otwiera przy dużym ciśnieniu w układzie co może powodować że nagrzewnica się zapowietrza stąd leci zimno...

Chyba ze w najgorszym przypadku dostają się spaliny do ukl.chlodzenia.

Opublikowano

Ja tak miałem (w Toyocie Corolli co prawda) i okazało się że mam nie szczelną chłodnicę... Po wymianie na nową problem zniknął...

Opublikowano
  • Autor

Może na początek wymień korek na zbiorniczku- może się nie otwiera przy dużym ciśnieniu w układzie co może powodować że nagrzewnica się zapowietrza stąd leci zimno...

Chyba ze w najgorszym przypadku dostają się spaliny do ukl.chlodzenia.

A jak najprościej sprawdzić czy jest uszkodzony zbiorniczek itp żeby nie kupić na darmo.?? i spaliny nie dostają się do układu chłodzenia, płyn jest OK w kolorystyce nie ma żadnych niepokojących objawów typu zanieczyszczenia, opiłki itd.. więc to wykluczam definitywnie.

Ja tak miałem (w Toyocie Corolli co prawda) i okazało się że mam nie szczelną chłodnicę... Po wymianie na nową problem zniknął...

wycieku z pod chłodnicy jak i na samej chłodnicy nie widać żeby coś leciało po chłodnicy. Dodam iż mam nieszczelną chłodnice od klimy.? czy ma to jakiś związek z tym ta chłodnica bo raczej nie.??? pozdroo

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Układ odpowietrzałeś kolego może jest zapowietrzony ?