Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Dziurawy przewód odpowitrzenia/dolotowy do kolektora AEB

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Ostatnio autko dziwnie się zachowało i znalazłem dziurę w przewodzie 058103221A odpowietrzenia skrzyni /dolotowy do kolektora dolotowego ( na wysokości 3 cylindra). Oczywiście zaczęłem już szukać w dobrych używkach, ale przeglądając forum napotkałem posty w których użytkownicy pisza że przewód ten w ogóle likwidują. Ponoć mniej syfu do kolektora dociera. Ponoć kupują nowe kolanko coś tam zaślepiają i jest ok. Prosze o opinie c o o tym sądzicie, czy ktoś w was tak robił ? Pozdrawiam

Opublikowano

No to przynajmniej wedlug tych instrukcji czyszczenia 1.8T ze zbednych kabli, ktore podalem to ten wąż musi zostac :)

W tym poradniku to jest ten zolty w ksztalcie litery "s" i musi miec bezposrednie polaczenie z kolektorem tak jak ma normalnie....

Opublikowano

Dzwoniłem do aso. Koszt nowego przewodu 85 zł. Kupować czy idzie coś wymyślić?

Opublikowano

Jak nie nowy i nie uzywka to mozna zastosowac duuuuzo tasmy izolacyjnej ^^ Zalezy jak duza jest dziura

Opublikowano

Nie no bez takich ;-) bardziej myślałem o zastosowaniu innych wezykow. Uzywka to raczej bez sensu ;-) zamówiłem przewód w aso

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Odświeżam temat, Panowie gdzie znajduję się dolot ? w razie podejrzeń dziurawego dolotu... chciałem sprawdzić czy aby nie mam dziury bo jak daje na benzynie gaszu przy zmianie biegu to jest takie csssssssssssssssss dosyć głośne :)

Opublikowano

Kolektor dolotowy masz z prawej strony silnika :-D W sumie cały dolot idzie od filtra powietrza przez tip do turbiny później rurą w pasie przednim idzie do icka potem gumowym przewodem do przepustnicy która jest przykrecona do kolektora. A kolektor do silnika. Chyba niczego nie pominęłem :-D

Edytowane przez Gość

Opublikowano

Kolektor dolotowy masz z prawej strony silnika :-D W sumie cały dolot idzie od filtra powietrza przez tip do turbiny później rurą w pasie przednim idzie do icka potem gumowym przewodem do przepustnicy która jest przykrecona do kolektora. A kolektor do silnika. Chyba niczego nie pominęłem :-D

super dzie

ki :) tylko ze moj nie ma turbo :D