mario.mario Posted January 22, 2016 Posted January 22, 2016 witam, zauważyłem dzisiaj, że świecą mi się wsteczne, czy to jest czujnik i gdzie on jest, no i jak z wymianą, czy dam radę sam?
pajak81-81 Posted January 22, 2016 Posted January 22, 2016 (edited) Tak, czujnik świateł stopu do wymiany. Koszt około 50 zł. Możesz sam wymienić wystarczy odkręcić bodajże 4 śruby z osłony pod kierownicą by dostać się do czunika który jest nad pedałem hamulca. Wypinasz go potem przekręcasz w bok i po wszystkim. Jak masz możliwość podpiąć się pod Vaga to powinien wyjść błąd 526. Edited January 22, 2016 by pajak81-81
mara4 Posted January 22, 2016 Posted January 22, 2016 Sam wymienisz bez problemu jak coś to mam sprawne czujniki na sprzedaż
majkel_majki Posted January 23, 2016 Posted January 23, 2016 Co ma czujnik świateł stopu do do świateł wstecznego biegu? Czujnik wstecznego jest zamontowany na skrzyni, pod pokrywką po przeciwnej stronie od wodzika biegów. Z wymianą powinieneś sobie poradzić na kanale/podnośniku.
mara4 Posted January 23, 2016 Posted January 23, 2016 Czujnik stopu nie ma nic do wstecznego Jak nie masz jeszcze czujnika na wymianę to odepnij kostkę i przestanie świecić
mario.mario Posted January 23, 2016 Author Posted January 23, 2016 ok, dzięki idę szukać zrobione, ale dostęp po h..., ledwo mi ręka weszła. najgorzej rozpiąć wtyczkę,potem już leci. z prawej strony na górze skrzyni w okolicy (nad) przegubem.
Recommended Posts