Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

dolewka plynu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

jak w temacie moge dolac takiego plynu Hipospec ATF II D Automatic Gear oil poniewaz stan obecnego plynu jest juz na minimum. Nie wiem co poprzednio bylo zalane do ukladu. orientuje sie ktos czy ten olej jest mieszlany z innymi ?

Opublikowano

Opinii jest dużo ,że mieszalny nie mieszalny,że tylko ori,mieszalnos szerokie pojęcie,jak wlejesz np zielony i czerwony do sloiczka zobaczysz że po po trzęsieniu wymiesza sie ,heeh jak już mówimy o podstawowym mieszaniu ....to nie olej i woda.. a ja powiem że dolej i nic się nie stanie, dosłownie dolewki będzie kapkę, ostatnio znajomy w pasku miał dużo za mało płynu i akurat miał ATF w garażu,zostało dolane,jest ok.

Edytowane przez PRZEMEKC

Opublikowano

dokładnie jak pisze przedmówca:) ja kiedyś też dolałem do zielonego czerwonego chyba z pół litra i wspomaganie działa do dzisiaj

Opublikowano

Mówią, że powinno się lać pod kolor, osobiście sprzedaję to klientom doradzam żeby raczej kupowali takie co mają wlane.

Opublikowano

a jaki kolor orginalnie powinien być?

Edytowane przez tygrysek83

Opublikowano
  • Autor

w naszych autach zielony.

Opublikowano

...kiedyś w poprzedniej a4 zalany miałem Preston (bez uszczelniacza ) i było ok, jak na teraz w obecnym aucie też mam Preston, w audi rodziców '80 'b4 zalany jest Preston od bardzo dawna, jest ok, znajoma w swym aucie na dolewkę,użyła Elf, taki miała w garażu,wiadomo że często ciężko określić co tam jest zalane,ale zawsze dla spokoju duszy mozna kupic na pobliskim 'cpn' malutką buteleczkę czy nawet w podobnej cenie litr płynu 'oficjalnie' mieszalnego ze wszystkimi,zwlaszcza jesli akurat nie mozemy pozwolic sobie z różnych przyczyn na wymianę. A wymianę zrobić pużniej jak będzie taka wola. Lepiej szybko dolać jak mieć sucho w układzie i tak śmigać.

Edytowane przez PRZEMEKC