Jump to content
IGNORED

AFN Avant LZ5K

Recommended Posts

Posted (edited)

Siema

Długo myślałem czy wstawić tu swoją audiolkę i po długich zastanowieniach postanowiłem pokazać swoje cacko.

Po odbiorze prawka jeździłem Cieniasem 700 , teraz taka odskocznia :grin:

Do rzeczy

Audi A5 B5 Avant

Przebieg: 317900( przy kupnie) Mechanior twierdzi,że raczej realny. Dla mnie cyferki ma przekręcone xD

Rok: 1998

Silnik: 1.9 AFN

Skrzynia: manual

Lakier: LZ5K

Klimatronik

Hak doczepiany

Elektryczne szyby

Elektryczne lusterka

4x poduchy

Skórzana tapicerka

2x podłokietnik

ABS

Wspomaganie

Immobilzer

FIS

Ori Szyby( co mnie bardzo cieszy)

Alusy 16”

Przez 2-3 miesiące zrobiłem, wymieniłem kilka rzeczy:

Wymiana przegubów z obydwu stron

Wymiana klocków przód na ATE

Zmiana oleju na Magnatec 5w40 Full syntetyk + wymiana filtra. Teraz siedzi pół syntetyk i tylko takim będe go zalewał.

Uszczelnienie przewodu od odmy

Wymiana końcówki drążka z prawej strony

Sprawa jest taka,że nie wiem co kupiłem haha

Nie mogę znaleźć takiego samego egzemplarza z wyposażeniem, a szukam na różnych aukcjach. Dodatkowo przez przypadek zajrzałem pod fotele przednie ( są kostki, wiązka, wszystko by ogrzać pupy). Nie wiem pod co to podłączone, ale zajmę się tym później.

Edit:

Auto ogólnie od 2 miesięcy ma nowy rozrząd.

Miałem dosyć "cykania" silnika,więc po raz kolejny mechanik dostał małą robotę w postaci wymiany szklanek. Chodzi jak Baaaajka

Jak załatwię lampy poliftowe to rezanko zderzaka( zestaw spryskiwaczy już jest) i xenony na bank.

Planuje go upiększyć do 150 kunia, tylko muszę podjechać na hamownię. Autko nie zachowuje się jak na serie. Musowo coś siedzi.

A teraz fotki:

d2350623f0e7.jpg

8d8bf244c8ba.jpg

6c7a0917a379.jpg

c3d05d87fa03.jpg

241aa0994aa1.jpg

Edited by Sidżej
Posted

Ładnie się prezentuje, jedyne co na chwile obecną bym zmienił to te lampy chociażby na polift

Posted

Lampy są z ringami. Syf, który musze zmienić. Akurat to wiem :-D

Posted

O ile się nie mylę to 1 lift ;) A co do modów to ja bym leciał w kierunku 2 liftu, taka kuracja odmładzająca. No i te czerwony ledy od razu bym wywalił, ale to kwestia gustu ;)

Posted

Właśnie padł mi lewy reflektor

Musze pomyśleć nad kupnem zderzaka polift + lampy...

Posted

Padł tzn? Nic nie dziala? Kierunki, postoje?

Posted

Komunikat na komputerze pokazywał brak światła. Faktycznie, lewa strona nie świeciła ( tylko ringi). Okazało się, że bezpiecznik siadł. Kupiłem i już śmiga. To nie zmienia faktu, że planuje ją odmłodzić.

Tylko nie wiem czy jest sens robić z przedlifta polift...

• 1 month later...
Posted (edited)

Komunikat na komputerze pokazywał brak światła. Faktycznie, lewa strona nie świeciła ( tylko ringi). Okazało się, że bezpiecznik siadł. Kupiłem i już śmiga. To nie zmienia faktu, że planuje ją odmłodzić.

Tylko nie wiem czy jest sens robić z przedlifta polift...

Sens jest zawsze ;p

Sama zmiana lamp z przodu duzo daje wie po swoim doswiadczeniu.

Co do tego ktory to lift to z mojej informacji wiem ze tylko sedam mial 2 lifty a avant dopiero w 99 roku kiedy to zmieniono klamki lampy z przodu, klary z tyu i lekko konsola srodkowa zostalla przerobiona wraz z kratkami nawiewow.

co do specjalnych wersji powiedzmy ze tak jak to chandlarze nazywaja s-line :grin::grin::grin: to takowych ni ebylo w b5 dopiero w b6

a tu link z rospiska

http://a4-klub.pl/index.php?/topic/119017-specjalne-limitowane-wersje-audi-a4-b5-byly-takie/page-3

z tego co widac u ciebie to zadna to specjalna wersja to ze skory sa to zadna nowosc. w audi 80 b3 tez mialem :D

Podstawa to felga 16 ori sloneczka, kiera w skorze 3 ramienna , kubelki i zawieszenie 1be.

Edited by czester11
  • 1 month later...
Posted

Niedługo nowe foty, trzeba działać cały czas :)

Posted

widzę, że z tyłu leży biblia b5. wyposażenie każdego b5kowicza. dużo razy mi pomogła. a auto póki co widać, że jeszcze wymaga roboty. i nie trzeba zmieniać zderzaka by zmienić lampy. ale zmień, zwłaszcza że nowe depo zeszły już do 4 stówek ;)

Posted

Zderzaka nie kupuje, mam już zestaw sprysków. Lepsza zabawa samemu coś zrobić.

Wiesz, że depo to depo :-D

Strzelam w valeo, ale ciężko Znaleźć ( nie mam zamiaru przepłacać a ceny są z kosmosu)

Posted

nie wiem, wytłumacz mi co jest nie tak z depo.

Posted

Nie powiem ci, bo nie posiadałem.

Były różne tematy na forum apropo's depo i valeo

Posted

odpowiedz sobie sam na pytanie czy odbłyśnik w soczewce będzie lepiej odbijać w nowej soczewce w lampie depo czy w 16letniej valeo ;) nowa lampa depo kosztuje 200zł , mniej więcej tyle co 16letnia valeo ze styranym kloszem.

Posted

Podeślij link do tych depo :-D

Posted

http://allegro.pl/audi-a4-b5-99-01lampy-reflektory-nowy-l-p-depo-i6124420190.htmlzamówiłem je bezpośrednio do ziomka który przerabia na bixenon i maluje środki na czarno. trzeba je uzbroić z tego co wiem bo na pewno nie mają silniczków tylko zaślepki i nie wiem jak z klapkami i wiązkami, ale to groszowe sprawy.

• 2 months later...
Posted (edited)

Lampy Valeo już dawno w domu, niestety przez brak czasu nie mam możliwości zamontowania w aucie :(

Musiałem zrobić coś z obecnymi lampami, w nocy zerowa widoczność... Myślałem,że przez ten zabieg coś się poprawi. Niestety z marnym skutkiem.

Lampy z wyglądu 9/10. Jakość światła 1/10. Pozdrawiam

Polerka

0dacc7089139.jpg

1a750223dd19.jpg

Ostatnie Fotki:

3a9ed4567103.jpg

addb3e5ce2fe.jpg

Edited by Sidżej
  • 2 months later...
Posted

co to za chinol ?

Posted

co to za chinol ?

Odkop niezły, ale to najzwyczajniejsze Angel Eyes..