damian92x Posted January 27, 2016 Posted January 27, 2016 Witam Panowie Mam pytanie odnośnie trzeciej lampki która ma dwie żarówki nad bagażnikiem w avancie. Czy otwierając drzwi w aucie mając wszystkie lampki w pozycji neutralnej one również powinny się włączać? Jak włączam je ręcznie to działają natomiast same się nie odpalają. Nie działa mi również lampka w klapie bagażnika. Pozdr
moglaj80 Posted January 27, 2016 Posted January 27, 2016 siema lampka ma sie zapalac po otworzeniu bagarznika lub recznie lampka w klapie zapala sie jak otworzysz klape sprawdz zamek klapy
damian92x Posted January 27, 2016 Author Posted January 27, 2016 A co w tym zamku mogę sprawdzić? Ogólnie zamykać zamyka się bagażnik. Z pilota też się otwiera, ale lampki się nie świecą niestety..
sgx Posted January 28, 2016 Posted January 28, 2016 A co w tym zamku mogę sprawdzić? Ogólnie zamykać zamyka się bagażnik. Z pilota też się otwiera, ale lampki się nie świecą niestety.. sprawdź czy jak masz otwartą klapę bagażnika to zegary informują Cię o tym fakcie? u mnie zamek szlag trafił od przeciekającej wycieraczki klapy, kapało na kostkę i rozpuściło styki
moglaj80 Posted January 28, 2016 Posted January 28, 2016 (edited) sprawdz blaszke w zamku podobno sie psuje ja nie mialem jeszcze tej dolegliwosci, nie zaglebialem sie w temat napewno cos znajdziesz poszukaj Edited January 28, 2016 by moglaj80
boguc Posted January 29, 2016 Posted January 29, 2016 I co już naprawione ? U mnie też nie zapala się i na fisie nie wyświetla otwartej klapy.
damian92x Posted January 30, 2016 Author Posted January 30, 2016 Jeszcze nie zrobione Panowie z powodu braku czasu. Wyjąłem tą lampkę w klapie bagażnika i mam wrażenie, że jest tam jakieś przebicie na przewodach. Jak poruszałem kablami to zaczęło wszystko działać, ale nie za każdym razem załapuje. Zastanawiam się czy to nie ma związku z drzwiami z którymi też mam problem (nie zawsze działa podświetlenie drzwi i nóg w prawych tylnych).
moglaj80 Posted January 30, 2016 Posted January 30, 2016 rozbierz tapicerke klapy i zobacz moze przyczyna jest woda. Zaopatrz sie w miernik lub probowke i posprawdzaj od tego mozesz zaczac , przez telefon mam ograniczony dostep do neta poszukaj tu na forum #czysczenie mikrostykow w zamku#zapytaj googla
damian92x Posted July 30, 2016 Author Posted July 30, 2016 dzisiaj przeglądałem moje tematu i zauważyłem ze ten zostawiłem bez odpowiedzi. problemem był uszkodzony zamek w klapie bagażnika. po wymianie problem minął :-) Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka
Recommended Posts