SlaVko18v Opublikowano 19 Listopada 2008 Opublikowano 19 Listopada 2008 Witam .. jak widać w avatarku mam audi a4 1.8 ADR ale jeszcze Ibize 1.9 TDI ASV Problem : polega na tym że na zimnym silniku pali na dotyk .. na ciepłym trzeba kręcić dłużej co lekko mnie irytuje . Opinia : Byłem u mechanika, który posiada Vaga i powiedział mi ze to wina kata wtrysku i dodał ze może mi on go ustawić ale nie zawsze sie da, a jak sie nie da to auto jest unieruchomione i trzeba już kombinować coś. Pytanie: Co o tym myślicie? Vaga bede miał juz niedługo i chciałbym sobie taki kąt ustawić ale nie moge znaleść intrukcji jak to zrobić .
Wihajster Opublikowano 19 Listopada 2008 Opublikowano 19 Listopada 2008 kat wtrysku nie ma nic do zapalania na ciepło.Jesli pali dobrze na zimnym to kąt jest ok
SlaVko18v Opublikowano 19 Listopada 2008 Autor Opublikowano 19 Listopada 2008 słyszałem że inny jest kąt wtrysku na zimnym a inny na ciepłym .. ale tak tylko słyszałem . dodam ze wielu tdi-karzy ma problem z zapalaniem na cieplym .. pomaga podobno regulacja kata wtrysku ( zwiekszenie dawki startowej)
Wihajster Opublikowano 19 Listopada 2008 Opublikowano 19 Listopada 2008 słyszałem że inny jest kąt wtrysku na zimnym a inny na ciepłym .. ale tak tylko słyszałem . dodam ze wielu tdi-karzy ma problem z zapalaniem na cieplym .. pomaga podobno regulacja kata wtrysku ( zwiekszenie dawki startowej) jedz do tunera niech ci zrobi korekte mapy i bedzie palil na dotyk.kat wtrysku to nie daka startowa
spanky Opublikowano 19 Listopada 2008 Opublikowano 19 Listopada 2008 słyszałem że inny jest kąt wtrysku na zimnym a inny na ciepłym .. ale tak tylko słyszałem . dodam ze wielu tdi-karzy ma problem z zapalaniem na cieplym .. pomaga podobno regulacja kata wtrysku ( zwiekszenie dawki startowej) zmien mechanika .. bo wie ze dzwonia tylko jest problem z ustaleniem kosciola ....
Orson000 Opublikowano 27 Listopada 2008 Opublikowano 27 Listopada 2008 Kolego regulacja kata wtrysku nic nie da , jedz do tunera wyciagnie kompa da wiecej paliwka i bedzie palil na dotyk .Ja tez jestem z okolicy tarnowa i znam goscia ktory zrobi to za 200pln odezwij sie do mnie a dam ci namiary.Pozdrawiam
avdikezop Opublikowano 10 Marca 2009 Opublikowano 10 Marca 2009 Kolego nie musisz zmieniac mapy!!! Ustaw najpierw vagiem max dawke rozruchowa paliwa i powinno pomóc mam własnie taki temacik w garazu i po mogło bez problemu.
Rekomendowane odpowiedzi