Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

2.0 TDI ---> 2? KM

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

:hi:

Czy ktoś jest w temacie podniesienia mocy na więcej niż 200KM w 2.0TDI?

W A4 B9 jest seryjnie 190KM@400Nm, warto by było przeanalizować jakie turbo tam siedzi, czy są inne wtryski i jaka pompa.

Podobna sytuacja w Passacie B8, 2.0TDI 240KM, które już ktoś programował na 313KM :)

Miałem w planach zmienić turbo na CAHA, ale teraz poszedłbym raczej w coś grubszego.

Ciekawe czy weszłoby Bi-Turbo od Amaroka lub 2.0TDI 190KM CNHA.

Opublikowano

:hi:

Czy ktoś jest w temacie podniesienia mocy na więcej niż 200KM w 2.0TDI?

W A4 B9 jest seryjnie 190KM@400Nm, warto by było przeanalizować jakie turbo tam siedzi, czy są inne wtryski i jaka pompa.

Podobna sytuacja w Passacie B8, 2.0TDI 240KM, które już ktoś programował na 313KM :)

Miałem w planach zmienić turbo na CAHA, ale teraz poszedłbym raczej w coś grubszego.

Ciekawe czy weszłoby Bi-Turbo od Amaroka lub 2.0TDI 190KM CNHA.

http://www.dynosoft.pl/projekty/104-polo6ncff.html

Opublikowano

Kriss 200+ to nie problem.

Edytowane przez marcin4x4

Opublikowano
  • Autor

Kriss 200+ to nie problem.

No tak, tylko dlaczego nikt nie modzi w B8...

Polówka fajny wykresik, Nm bardzo mi się podobają, bo nie jest przesadzne :)

Opublikowano

Z tego co wiem to w B8 mało miejsca na turbawke. W BKD w A3 8P miałem GTB2060VZK czyli prawie jeden ciort jak GTB2260VK i wydusiłem 253KM i 485Nm, ale i tam już to turbo to był max bo jeszcze troche i opierało by się na grodzi silnika - silnik poprzecznie :)

Edytowane przez matriw

Opublikowano

200+ to jest zaledwie stage 2 ze 140. taki dane masz nawet w katalogach "mocy". Jak trafisz do "dobrej firmy" to Ci z serii tyle zrobią i wytłumaczą że to gift.

Z tego co wiem to w B8 mało miejsca na turbawke.

2260 da się upakować

bo tjunerzy nie mają gotowych schematów i nie umieją. Zauważ że niektórzy rozsądnie zrobią tylko stare silniki (1,9 / 1,8T), w nowszych to nawet dobry soft jest wyzwaniem.

Opublikowano
  • Autor

200+ to jest zaledwie stage 2 ze 140. taki dane masz nawet w katalogach "mocy". Jak trafisz do "dobrej firmy" to Ci z serii tyle zrobią i wytłumaczą że to gift.

Z tego co wiem to w B8 mało miejsca na turbawke.

2260 da się upakować

bo tjunerzy nie mają gotowych schematów i nie umieją. Zauważ że niektórzy rozsądnie zrobią tylko stare silniki (1,9 / 1,8T), w nowszych to nawet dobry soft jest wyzwaniem.

200+ miałem na myśli 250-300 :decayed:

Fakt... ale 2.0 CR to żadna nowość już ponad 8 lat produkowany ;) a dobry tuner poradzi sobie nawet z najnowszym silnikiem :)

Opublikowano

2260 serio? Nie chce mówić, że nie, ale jak dla mnie to tam za mało miejsca. No i pewnie kilka rzeczy trzebaby było przerobić. :) Z chcęcią zobacze jakąś fotę z 2260 w środku :)

Opublikowano

http://www.darksidedevelopments.co.uk/products/darkside-gtb-turbo-kit-for-audi-b8-platform-2-0-16v-common-rail-engines-round-port.html

http://www.darksidedevelopments.co.uk/a4-b8-common-rail-2-0-tdi-16v/

nie dam głowy ale kolega chyba na 2260 lata, muszę się dopytać,

Fakt... ale 2.0 CR to żadna nowość już ponad 8 lat produkowany ;) a dobry tuner poradzi sobie nawet z najnowszym silnikiem :)

a ilu masz dobrych ? nie jeden ma problem z CR w B7 a mam na myśli tylko soft.

Weź pod uwagę że teraz i tak nie ma gdzie jeździć, zawsze chciałem mieć mocne auto teraz mam i co ? wlokę się 50km w jedną stronę jadąc do roboty bo to jeden wielki korek. Coraz częściej myślę o zmianie na coś mniejszego, słabszego i lżejszego. Raz przyciśniesz i Cie gestapo up...

200+ miałem na myśli 250-300 :decayed:
za słabe sprzęgła.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Pakiet na 250 + (turbo pasujace P&P) mam.

Brak czasu na montage i ogranicza tak jak Marcin napisal liche sprzeglo i dwumas oraz skrzynia w ktorej na serii lozyska padaja....

Narazie zadowolilem sie turbo od CGLC i mam 206/430 (dwumas juz zaczyna protestowac...)

Opublikowano

Temat dla mnie bardzo interesujący. Teoretycznie moja skrzynia i sprzegla są przystosowane do 600 Nm. Wiec tu nie powinienem mieć problemów. Ale co z silnikiem? Macie jakieś przykłady zrobione na powiedzmy 220 plus?

UP

Wszyscy przy programie ~200 wyrzucają DPF-a i ew. EGR-a ?

Opublikowano

DPF podnosi EGT i zwiększa back pressure, przy ostrzejszych nastawach jego śmierć to kwestia czasu.

EGR - jego brak poprawia wstawanie turbosprężarki i szybciej zabija DPF'a.

Opublikowano

Filtr w moim aucie ma objętość (optycznie) ok. trzy razy większa jak w b8 i jest przystosowany ponoć do krótkich odcinków. Tylko jest mało firm które potrafią robić dobre hybrydy do diesla... A do mojego gruźlika już wogole....Ech, nie ma lekko...:-/

Opublikowano

a co masz za furgon ?

Opublikowano

EGR w moim silniku:

$_1.JPG

a tak wygląda turbina 03L253016M:

h208.jpg

h207.jpg

Myślałem z Passka coś może przeszczepić. Są Passaty z 170KM? Turbo do poprzecznych silników jest inne jak do wzdłużnych?

Opublikowano
  • Autor

Sa inne i nie pasuja...

Wysłane z mojego GT-S7710