Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Problem z kodowaniem RNSE modul 37

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam następujący problem. Zakupiłem zestaw od kolegi Wosza zestaw pozwalający podłączenie kamery cofania i tuner dvbt w celu oglądania filmy. Trzeba to wszystko zakodować zgodnie z instrukcja którą dostałem Tylko RNSE nie przyjmuje jakiegokolwiek kodowania. Moduł 37 >coding >function 07. Wszystko się łączy tylko nei rpzyjmuje kodowania. Uzywałem VCDS full.

Czy poroblem może powodować to że wgrałem wcześniej soft 0750 w celu spolszcenia menu? Gdzieś czytałem że wgrany soft może uniemożliwić kodowanie.

Nie mogę tego sprawdzić ponieważ jak wrzucam soft z inna wersją na cd to nie startuje aktualizacj. Czy musze coś zmienić vagiem żeby wystartował inny soft? Czy w ogóle Soft który wgrałęm spowodował brak możliwoście kodowania rrnse ?

Proszę i jasne odpowiedzi ponieważ średnio się znam w tym temacie. Dziękuję

Opublikowano

Witam. Mam następujący problem. Zakupiłem zestaw od kolegi Wosza zestaw pozwalający podłączenie kamery cofania i tuner dvbt w celu oglądania filmy. Trzeba to wszystko zakodować zgodnie z instrukcja którą dostałem Tylko RNSE nie przyjmuje jakiegokolwiek kodowania. Moduł 37 >coding >function 07. Wszystko się łączy tylko nei rpzyjmuje kodowania. Uzywałem VCDS full.

Czy poroblem może powodować to że wgrałem wcześniej soft 0750 w celu spolszcenia menu? Gdzieś czytałem że wgrany soft może uniemożliwić kodowanie.

Nie mogę tego sprawdzić ponieważ jak wrzucam soft z inna wersją na cd to nie startuje aktualizacj. Czy musze coś zmienić vagiem żeby wystartował inny soft? Czy w ogóle Soft który wgrałęm spowodował brak możliwoście kodowania rrnse ?

Proszę i jasne odpowiedzi ponieważ średnio się znam w tym temacie. Dziękuję

Adaptation -> Function 10

-> Channel 097 (Downgrade Software)

0 - Normal operation, unit performs updates only

1 - Force downgrade to older version, requires older DVD/CD

I dopiero wtedy softu zmienisz

Wysłane z mojego C5303 przy użyciu Tapatalka

Musisz dać 1 bo pewnie masz 0

Opublikowano

No ale wgranie niewłaściwego softu spowodowało że nie mogę kodować rnse w module 37 ? jak myślicie? bo kolega jedynie podpowiedział jak ustawić żeby wgrać kolejny soft

Opublikowano

Przed nagranie płyty zmień w pliku version wersje np. Na 800 i wtedy nagraj płytę na cd i włóż i ci zaktualizuje softu 0650 na 0800 a będzie 0650 i potem już będzie good pozdrawiam

Nie wiem jaki plik dokładnie ale jutro sprawdzę i ci napisze hehe bo dokładnie nie pamiętam

Opublikowano

Dzięki kolego za odpowiedzi. Poda ktoś linka do wersji 0650 z PL menu ? Może wytłumaczę dla jasności co chcę zrobić. Chcę teraz cofnać się do wersji 0650 żeby móc zakodować kamerę cofania i tuner dvbt od Wosza. Następnie będę chciał wgrać vim hacka. Kolego w sofcie który wgrałem nie ma pliku "version" ..... w dokumencie "index.txt jest tylko SOFIDX 0750 więc chodzi o to żeby w tym pliku index.txt zmienić wersje na wyższą żeby bezużywania kabla i zmiany downgrade przyjęło starszy software , podałeś mi po prostu taki myk tak?

Zakręciłem się więc może wytłumaczysz mi łopatologicznie co mam teraz zrobić żeby zakodować cholerna kamere cofania bo mnie szlak trafi. Aktualnie wgrany mam soft 0750 , kodowania nie przymuje zadnego na kanale 37 , wlozylem soft od vim hacka ( czyli chyba nowszy niż ten który mam wgrany) wersja 0080. I nie przyjmuje mi go.

Musze teraz zrobić:

1. Kanał 97 , zmienić z 0 na 1

2. wgrac poprzez cd soft 0650

3. zakodować rnse zgodnei z instrukcja od Wosza

4. później wgrac vim hacka zgodnei z instrukcją.]

Dobrzę rozumiem? CHUDY jak ci się nie chcę produkować na forum to podaj numer tel wtedy w 5 minut mi wytłumaczysz.

Mam ogromną prośbę poproszę link do pewngo źródła ze softem 0650 bo nie chce wgrać jakiegoś syfu ( tak wiem były tematy z linkami ale o wieki temu i wygasły). Lub proszę wysłać na adres: [email protected] będę wdzięczny.

Opublikowano (edytowane)

Dokładnie w index zmień wersje na większą i spokojnie zejdzie na mniejszy soft. Tylko daj tam versje 0800 ;)

Telefon jak chcesz napisz na prv to ci dam

Edytowane przez Chudy112