Arkadiusz Szczepański Opublikowano 20 Lutego 2016 Opublikowano 20 Lutego 2016 witam posiadam audi a4 b5 z silnikiem 1.8 adr .Borykam się z problemem i błędem czujnika temperatury przez który nie pokazuje temeratury podczas jazdy .czujnik został wymieniony na nowy lecz objaw jest ten sam a mianowicie gdy silnik jest nie uruchomiony ale rozgrzany i włączę zapłon temeratura pokazuje się jak tylko silnik zostanie odpalony temperatura spada do pewnego momentu a po jakimś czasie całkowicie co może być przyczyną ? błędy kasowałem lecz wyświetla się cały czas czujnik temeratury g62 zły odczyt /kupić kolejny czujnik czy może jest to spowodowane czymś innym ?
kaczunio81 Opublikowano 20 Lutego 2016 Opublikowano 20 Lutego 2016 a zastosowales oryginlany czujnik czy jakis zamienik ? i czy nie powinienes zastosowac czujnika g2
Arkadiusz Szczepański Opublikowano 20 Lutego 2016 Autor Opublikowano 20 Lutego 2016 a zastosowales oryginlany czujnik czy jakis zamienik ? i czy nie powinienes zastosowac czujnika g2 niestety nie było oryginału w sklepie a na oryginalnym firmy vdo który był wstawiony jest ten sam objaw
lukasz51237 Opublikowano 20 Lutego 2016 Opublikowano 20 Lutego 2016 a zastosowales oryginlany czujnik czy jakis zamienik ? i czy nie powinienes zastosowac czujnika g2 niestety nie było oryginału w sklepie a na oryginalnym firmy vdo który był wstawiony jest ten sam objaw Skoro się stary zepsuł to trzeba założyć nowy oryginalny, kiedyś wymieniłem 3 zamienniki i ciągle ten sam objaw, od kiedy założyłem oryginał z ASO to 3 lata był spokój.
Arkadiusz Szczepański Opublikowano 20 Lutego 2016 Autor Opublikowano 20 Lutego 2016 a zastosowales oryginlany czujnik czy jakis zamienik ? i czy nie powinienes zastosowac czujnika g2 niestety nie było oryginału w sklepie a na oryginalnym firmy vdo który był wstawiony jest ten sam objaw Skoro się stary zepsuł to trzeba założyć nowy oryginalny, kiedyś wymieniłem 3 zamienniki i ciągle ten sam objaw, od kiedy założyłem oryginał z ASO to 3 lata był spokój. jaki koszt w aso ?
kaczunio81 Opublikowano 20 Lutego 2016 Opublikowano 20 Lutego 2016 jesli chodzi o g2 to 100 pln a ten drugi bodaj ze 117.00 masz poczytaj http://turbodiesel.hswg.pl/wymiana-czujnika-temperatury-g62-w-1-9-tdi-avf/
Rekomendowane odpowiedzi