karol8308 Opublikowano 23 Lutego 2016 Opublikowano 23 Lutego 2016 Dzis jechałem i zapalił się czek po podpięciu pod komputer pokazało błąd zawór powietrza wtórnego co mogę z ty zrobić i gdzie on siedzi w moim aucie,jaka może być przyczyna
Away Opublikowano 23 Lutego 2016 Opublikowano 23 Lutego 2016 (edytowane) Kolego jest to zawór CV, znajduję się z tyłu bloku silnika, jest to ten metalowy grzybek- zdjęcie zapożyczone, więc nie sugerować się oznaczeniem. Sprawdź, czy nie spadł cieniutki wężyk od sterowania tym zaworem. Znajduję się on od prawej zaworu CV. Jeżeli tak to warto kupić malutki ściągacz i zabezpieczyć przed spadaniem. Może też być, że zawór uszkodzony- wtedy wymiana, koszt ok 250PLN zamiennik Pierburg. Edytowane 23 Lutego 2016 przez Away
karol8308 Opublikowano 23 Lutego 2016 Autor Opublikowano 23 Lutego 2016 Ok sprawdzę to,bo mam jeden cienki wężyk nie podłączony a wychodzi z tego zaworu pod korektorem ssącym ten zawór jest zamocowany do korektora ssącego od spod
Away Opublikowano 24 Lutego 2016 Opublikowano 24 Lutego 2016 (edytowane) Ja widać ten cienki wężyk nie ma żadnego zabezpieczenia i lubi się zsunąć. Edytowane 24 Lutego 2016 przez Away
karol8308 Opublikowano 25 Lutego 2016 Autor Opublikowano 25 Lutego 2016 Ok tylko ze w moim BEX nie ma w tym miejscu czegos takiego jest ale plastikowy i są dwa podłączone węże siresnica około 2cm Doszedłem gdzie to jest ale mam pilny wyjazd i jak przyjade to się odezwę
Away Opublikowano 26 Lutego 2016 Opublikowano 26 Lutego 2016 Ok! Hmm nie wiem jak to jest w BEX, ale u mnie w BFB miałem taki przypadek właśnie. Może posiadacze BEXów się wypowiedzą. Pozdro!
punkforever Opublikowano 26 Lutego 2016 Opublikowano 26 Lutego 2016 W BEX jest tak samo, zawór CV jest pod tym plastikowym grzybkiem/zaworem od odmy. Autor już go chyba zlokalizował.
Rekomendowane odpowiedzi