miszaq92 Posted February 24, 2016 Posted February 24, 2016 Zaświeciła mi się kontrolka minimum oleju w trakcie jazdy do pracy, powrót do domu to 30km i nie wiem czy po prostu mogę normalnie wrócić jeszcze na tym czy lecieć po pracy po olej i dolać, w domu mam jeszcze olej z wymiany poprzedniej?
DarkManX Posted February 24, 2016 Posted February 24, 2016 sprawdź ile oleju jest na bagnecie jeżeli minimum to lepiej kup litra na dolewkę
Guest Posted February 24, 2016 Posted February 24, 2016 jesli minimum a przy takim poziomie sie zapala kontrolka to ma ponad litr zapasu w silniku i moze smialo wracac do domu te 30km
miszaq92 Posted February 24, 2016 Author Posted February 24, 2016 Samochód trochę postał, sprawdziłem miarke i jest normalnie stan pomiędzy minimum a maximum i kontrolka się nie świeci, więc co to mogło być?
Guest Posted February 24, 2016 Posted February 24, 2016 zaczyna brac szajba czujnik pewnie,albo to byla jednorazowa akcja bo i tak czasem bywa.
Lukasz_N Posted February 24, 2016 Posted February 24, 2016 Co chcesz badać manometrem? Czujnik poziomu oleju w misce ?
lukasz51237 Posted February 24, 2016 Posted February 24, 2016 Co chcesz badać manometrem? Czujnik poziomu oleju w misce ? fakt nie doczytałem
mariuszbyd Posted February 29, 2016 Posted February 29, 2016 zaczyna brac szajba czujnik pewnie,albo to byla jednorazowa akcja bo i tak czasem bywa. Kolego norma że po postoju stan oleju się zwiększy ponieważ spłynie on z górnych partii silnika, kontrolka sygnalizuję Ci stan min. do domu można wrócić bez problemu poczekać aż ostygnie i dolać, na trasę logicznie nie powinno się jechać.
Recommended Posts