Skocz do zawartości
Zdrowych i spokojnych Świąt dla Ciebie i rodzinki 🙌🎄
IGNOROWANY

Podskakiwanie przodu auta przy ruszaniu - pomocy :)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam, szukam juz po forum od wczoraj przyczyny podskakiwania przodu auta przy ruszaniu i nic nie moge znalezc na forum. Mam tak że gdy ruszam przód auta mi podskakuje przez okolo 5 metrów i ustaje, dzieje się to najcześciej na zimnym silniku przy lekko skreconych kołach nie mam pojęcia co to może być w praktyce dodam też że mam lekkie odczuwalne wibracje wewnatrz auta co jakis czas auto zadrży na 1-2 sekundy i ustaje. Z podskawaniem auta stawiałem na początku na amorki, ale kolega mial podobnie jak mial przeguby do wymiany wewnetrzne tylko u niego jeszcze strzelało. Wiec pytanie do was co może byc przyczyna podskakiwanie auta przeguby czy jednak amortyzatory? Auto nie pływa na nierównościach jedzie jak po torach :PI drugie pytanie z wibracjami wewnatrz auta to czyżby poduchy silnika juz padały :)? Bo dodam że przy gaszeniu auta, czuć że silnik rzuca lekko tylko to jest reguła bo raz jest raz nie ma :P (z góry przepraszam jezeli nie trafiłem w dział ale nie wiedzialem do konca gdzie temat umiescic bo amory to zawieszenie, a przeguby układ napędowy hehe) Pozdrawiam :)!

Ps. Byłem sprawdzić na PKSie amorki sprawnosc wszystkich to 74-75% wiec jest git ale do wymiany jeden wachacz prawy banan i poducha skrzyni :P Co dalej ???

Edytowane przez kafarek