Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Przerywa na benzynie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Audi A4 B5 1.8 ADR 1997 rok + LPG

Rano gdy zapalam silnik strasznie obroty spadają w dół i nie mogą się wyżej podnieść, po chwili szarpania i drgania cała budą podnoszą się na 1300, ssanie się skończy i spadają między 1000 a 900, leciutko faluje wskazówka tak jak by palec drgał.

Dołączam link z filmikiem, żeby było wiadomo o co mi chodzi. - https://megawrzuta.pl/download/241bc949d03dcbe0f1066b4fb758b215.html

Jadąc na benzynie, wciskając pedał gazu do spodu coś mi szarpie.. na gazie jedzie jak żyleta

Te obroty to tylko takie są po odpaleniu silnika po nocy i jak postoi na parkingu z 8 godzin. Reszta wszystko płynnie.

Dziś podpinając pod kompa:

Usterka elektryczna w układzie prądowym - sonda

Sterownik przepustnicy

Błąd na przepływomierzu też był

I coś z mieszanką było nie pamiętam dokładnie ;/

Proszę mi jeszcze powiedzieć jakie powinno być ciśnienie paliwa przy pomiarze? ( ile bar jak nabije paliwa )\

Panowie proszę o jakąś reakcję jak coś wam wiadomo :)

Mierzyłem ciśnienie paliwa, na włączonym silniku pokazuje 3,5 bara, jak zgaszę silnik to pokazuje 2,9 bara i powoli ciśnienie schodzi w dół.

Pompa raczej dobra?

Edytowane przez k232
Opublikowano

Powiedz kiedy wymieniane były świece i filtr powietrza? Bo ja też miałem takie falowanie obrotów po odpaleniu na zimnym, od kiedy wymieniłem filtr powietrza na nowy jak ręką odjął i do dzisiaj pracuje normalnie :D a stary filtr nie wyglądał na szczególnie brudny :)

Opublikowano (edytowane)

Filtr powietrza jakieś 7 tysięcy temu przy zmianie oleju, miał mi wymienić ale czy wymienił? :D

W piątek będę robił jeszcze logi przepływomierza, bo stawiam, że on jest walnięty i jak wyjdzie, że on to od razu wymieniam olej z każdym filtrem + oryginalny przepływomierz :)

Świece gdzieś z 10 tyś temu, mam boscha 3 elektrodowe. Planuję zmienić na NGK BKUR6ET10

Czy może mi ktoś jeszcze napisać jaka powinna być kompresja w cylindrach w moim modelu i ile barów powinno być na włączonym silniku przy mierzeniu paliwa?

Mierzylem dzis kompresje i wynik:

1 gar - 13,5

2 gar - 12

3 gar - 14

4 gar - 12

Czy ten wynik ma jakies znaczenie ?

Oczywiście silnik byl zimniutki przy sprawdzaniu.

Edytowane przez k232
Opublikowano

czyszczenie przepustnicy jesli brudna, sprawdzic weze podcisnienia wszystkie, reset ecu, adaptacja przepustnicy, regulacja lpg i moze pomoc, mialem podobnie okazalo sie ze na bogato lpg na wysokich obciazeniach