Czesław112 Opublikowano 11 Marca 2016 Opublikowano 11 Marca 2016 Witam, Zakładam temat bo nigdzie nie widzę nic na temat uszczelek,tylko polerka i polerka. Więc ostatnio zauwazyłem że w moim avancie (chyba po zimie) uszczelki wyblakły ....I co tu robić?Gdzies widziałem ze opalarką ,środków pewnie ze 1500 jest,sam miałem jakiś mk2 do uszczelek to tłuste to jak diabli po myciu psikałem te uszczelki i na chwile było ok a po nastenym myci dalej.Chodzi mi zwłaszcza o przednią szybe po bokach no i dwie tylne tam gdzie małe szyby.Myśle nad opalarką tylko obawiam sie o szybe?Jakoś ktos coś robił z tym?Jak najprościej to odnowić? Pozdrawiam
DarkManX Opublikowano 11 Marca 2016 Opublikowano 11 Marca 2016 ja używałem silikonu w sprayu uszczelki i wszystkie plastiki czarne wyglądają po takim zabiegu jak nowe
Czesław112 Opublikowano 11 Marca 2016 Autor Opublikowano 11 Marca 2016 Ja tez właśnie takie cos miałem ilipa to jest na chwile i tłuste strasznie.Ale to bardziej do wewnętrznych uszczelek i przeciw zamarzaniu sie nadaje...
Czesław112 Opublikowano 12 Marca 2016 Autor Opublikowano 12 Marca 2016 To jak?Zostają środki chemiczne ?Nie ma jakiejś prostej metody?Musze sam cuś popróbować....
jacek70 Opublikowano 12 Marca 2016 Opublikowano 12 Marca 2016 https://www.google.pl/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://www.motointegrator.pl/produkty/265789-srodek-do-uszczelek-nano-autoland-300-ml&ved=0ahUKEwjDrL_f07rLAhWiJJoKHehVCbkQFghRMA4&usg=AFQjCNFGMxJl2HQnIvlLlbscZGP6sSMQjg
Stich Opublikowano 13 Marca 2016 Opublikowano 13 Marca 2016 najprostsza metoda jest je po prostu umyc.adbl tir and rubber cleaner. po tym zabiegu odzyskają naturalny wyglad. Jesli chcesz je troche podkrecić to nano magic plast care z koch bedzie odpowiedni. Lub tez shiny garage ttd jakos działa ale dośc króko.
Rekomendowane odpowiedzi