Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Wycie buczenie przy skręcaniu kierownicą i dodawaniu gazu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam
Dzisiaj pojawił mi się problem a mianowicie przy delikatnych jak i mocnych skrętach słychać dziwny dźwięk, najbardziej nasila się przy niskich obrotach i skręcie kierownicą w trakcie jazdy jak i na postoju. Kiedy ruszam kierownicą bez dodawania gazu jest ok. Wysyłam filmiki
Dodam jeszcze że ruszając na nierozgrzanym silniku na samym sprzęgle i kręcąc kierownicą też jest ten dźwięk
Panowie co to może być?
Pozdrawiam

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Witam mam ten sam problem co było przyczyną oraz jakei koszty naprawy ? Wg. mnie przekładnia kierownicza ale nie mam 100% pewności dodam że mam również wyciek z w/w przekładni....

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam!

Czy problem został rozwiązany? bo ja w swoim audi a4 b7 1.8 t bfb walczę ze wspomaganiem od miesiąca i nie mogę wyeliminować usterki, a mianowicie wymieniłem dwa razy pompę wspomagania a dzisiaj wymieniłem zawór zwrotny w maglownicy a płyn przezroczysty a tu nadal coś wyje w pompie lub maglownicy przy lekkim dodawaniu gazu i siła wspomagania jest średnia. Proszę o pomoc w usunięciu tej usterki:(

Opublikowano

W Lublinie jest gość co to ogarnia perfekcyjnie. Nie przyjmuje pomp 'wysyłkowo' trzeba przyjechać i robi od A do Z bo przyczyna buczenia jest gdzie indziej i ludzie mieli pretensje, że zrobił im pompę, która zaraz padła. Problem jest w tym, że wspomaganie w naszych autach, jest delikatnie mówiąc, bardzo wrażliwe. Ja u siebie miałem walniętą przekładnie + buczenie jak na filmikach wyżej. Problem został ogarnięty, koszt prawie 2000zł (1200 magiel+ 600/700 pompa).

1. Regeneracja przekładni

2. Regeneracja-Wzmocnienie pompy - wyżej omawiany zakład wybebesza pompę w czasie regeneracji i wrzuca mocniejsze części, potem diagnostyka na stanowisku testowym

3. Płukanka całego układu przy wyjętej pompie i zbiorniczku

4. Test przewodu wysokiego ciśnienia (pompa-przekładnia), który często zapycha się w miejscu spiralki

5. Wymiana lub demontaż zaworu zwrotnego w maglu (zbędny bajer, do niczego nie potrzebny, a powodujący awarie)

6. Czyszczenie zbiornika wyrównawczego płynu

7. Test układu na pompie testowej

8. Montaż regenerowanej pompy

9. Test i odpowietrzenie

Nie musicie mi ufać, ale ludzie, nie tylko z Polski, ale i z Europy, przyjeżdżają do Pana Wiesława z problemami układu wspomagania w przeróżnych samochodach. Sam byłem świadkiem co ludzie mówią o tym człowieku. Magik po prostu...

Nie jest to żadna reklama czy coś, koleś nie jest moim znajomym, ale przechodziłem przez wiele przygód z pompami i nie sądzę aby ktoś miał takie pojęcie jak on. Z tego co czytałem o nim to szkolił się w fabrykach pomp we Włoszech, zaczynał od regeneracji i importu używanych pomp z Belgii i Niemiec.

Jak chcecie mieć spokój to dzwońcie i się umawiajcie, jak Wam szkoda czasu i pieniędzy na podróż to oszczędzajcie kupując 5 pomp i 3 magle :P Byłem świadkiem takiej akcji w Cryslerze :D

Opublikowano

5. Wymiana lub demontaż zaworu zwrotnego w maglu (zbędny bajer, do niczego nie potrzebny, a powodujący awarie)

a Ty to jakiś inżynier, konstruktor albo inny geniusz skoro wiesz lepiej ?

4. Test przewodu wysokiego ciśnienia (pompa-przekładnia), który często zapycha się w miejscu spiralki

gdyby się zapchał to byś nie miał wspomagania a kie jeden wie co by się stało z układem, po za tym co za syf masz w układzie skoro się zapycha ?

BTW: magiel nie wyje, nie trzeszczy

Edytowane przez marcin4x4

Opublikowano

Nie mów co miałem w samochodzie :) i magiel i pompa poszły w odstawkę... układ widziałem na własne oczy i wiem co mówię

magiel zwalony i pociągnęła za sobą pompe i cały układ uświniła, a co do przewodu to nie do zera, zmniejsza się prześwit, pompa ma ciężej, zaciera się, mogą pójść opiłki, leci magiel, lecą kolejne opiłki i tak w kółko, jak nie zrobi się porządnie to błędne koło...

Już syfu nie mam, wsio zrobione.

PS. tak jestem inżynierem i pracuję w KS Engeenering od niedawna :)

Edytowane przez Guns88

Opublikowano
  • Autor

Ostatecznie przyczyną była jazda bez płynu w układzie wspomagania i nie było smarowania. Mam wycieki z maglownicy około 50ml na 500-600km, na razie jeżdżę i dolewa czeka mnie wymiana maglownicy, mechanik zalecił maglownice od exeo z systemem servotronic.
Pozdrawiam