FLB Opublikowano 17 Marca 2016 Opublikowano 17 Marca 2016 Witam, Borykałem się ostatnio z problem gasnącego auta w czasie jazdy (raz na jakiś czas) falowały też obroty. Ten problem został rozwiązany.Pisze o tym by wykluczyć te części które wymieniłem Lecz został jeden dziwny problem do rozwiązania ( przyspieszając od ok 1,5tyś obrotów wciskając gaz w podłogę na 1,2,3 biegu jest wszystko ok, problem zaczyna się przy takim przyspieszaniu na 4 a szczególnie występuje na biegu 5. gdy wskazówka obrotów rośnie to przy dojściu do 3tyś obrotów czyć mocne drganie samochodem coś w stylu zadławienie i podskoczenia 3-4x całą budą auta, po przekroczeniu 3tyś problem znika i auto jedzie dalej bez tarmoszenia). W tamtym roku wymieniałem pompę oleju bo było słabe smarowanie i przez to klepią mi lekko szklanki (mam zamiar to zrobić podczas wymiany rozrządu który wypadnie we wrześniu). Wymienione w silniku: - odma - przepustnica - pompa oleju - świece - termostat czym może byś spowodowane takie zachowanie silnika ? Dodam że w zimę przy ujemnej temperaturze przy raptownym wciśnieciu sprzęgła czuć było tarpnięcie i słychać łupnięcie. Problem występował tylko w zimę. Teraz jest okej. - wymienione sprzęgło (tarcza bez dwumasy) - olej w skrzyni
jacek70 Opublikowano 17 Marca 2016 Opublikowano 17 Marca 2016 Sprawdź błędy . Może to być np. sonda. Masz LPG ?
jacek70 Opublikowano 17 Marca 2016 Opublikowano 17 Marca 2016 To mniej szukania , ale i tak zacznij od błędów.
Rekomendowane odpowiedzi