waldi1960 Opublikowano 20 Marca 2016 Opublikowano 20 Marca 2016 Witam. Może ktoś mi podpowie jak dobrać się do sygnałów dźwiękowych (gdzie ich szukać)? Chyba się któryś spieprzył bo trąbi jakoś tak nisko..... Acha, gdyby był spieprzony sygnał to jaki kupić, bo słyszałem że są w sprzedaży jakieś sterowane masą, czy coś takiego. Są z dwoma stykami, inne z jednym. A4 B5 99r. Avant po lifcie, 1.9 tdi, AFN. Pozdrawiam i czekam na podpowiedzi.
Grztom Opublikowano 20 Marca 2016 Opublikowano 20 Marca 2016 Klaksony masz z prawej strony za zderzakiem zdejmij tą prawą kratke na zderzaku to je zobaczysz. Ja kupiłem zwykłe klaksony z allegro i pięknie sie spisują.
waldi1960 Opublikowano 20 Marca 2016 Autor Opublikowano 20 Marca 2016 Ok, dzięki za odpowiedź. A już myślałem że będę musiał zdejmować nadkole albo zderzak..... I jeszcze jedno, jakie kupiłeś? Nowe czy używki? Jeden styk czy dwa?
Grztom Opublikowano 21 Marca 2016 Opublikowano 21 Marca 2016 Ja kupiłem nowe z dwoma stykami wiec standard. http://allegro.pl/klakson-vw-skoda-audi-seat-opel-mercedes-bmw-ford-i4926177887.html
waldi1960 Opublikowano 18 Kwietnia 2016 Autor Opublikowano 18 Kwietnia 2016 Dzięki za podpowiedź, też takie kupię. Pozdrawiam Dzięki za podpowiedź, też takie kupię. Pozdrawiam Odgrzewam temat bo klakson zaczął działać i nie kupowałem nowego. Ale znowu buczy nie trąbi i zajrzałem do niego, myślałem że są dwa a tu niespodzianka - jest jeden. A wszędzie sprzedają dwa, wysoki i niski. Nie rozumiem, czyżby u mnie było inaczej albo drugi jest gdzieś ukryty i też padł? Proszę o podpowiedź i pozdrawiam wszystkich.
Grztom Opublikowano 18 Kwietnia 2016 Opublikowano 18 Kwietnia 2016 Może już ktoś tam kiedyś coś robił, wydaje mi się ze powinny być dwa, ja bym wymienił na takie jak Ci mówiłem i masz spokój.
waldi1960 Opublikowano 18 Kwietnia 2016 Autor Opublikowano 18 Kwietnia 2016 Może już ktoś tam kiedyś coś robił, wydaje mi się ze powinny być dwa, ja bym wymienił na takie jak Ci mówiłem i masz spokój. Z tego co widzę nic nie było tam kombinowane, wygląda na fabryczne. Zresztą mam ten samochód już prawie 10 lat, kupiłem od Niemca i nie sądzę żeby było tam coś zmieniane. Podejrzewam że wychodziła seria z jednym klaksonem..... A tak poza tym to jak tam zmieściłeś dwa klaksony?
Grztom Opublikowano 19 Kwietnia 2016 Opublikowano 19 Kwietnia 2016 Noo normalnie te ktore kupiłem były wielkości starych wiec praktycznie żadnego przerabiania.
Rekomendowane odpowiedzi