Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Przeładowanie Trubo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Auto po wielu wymianach:

1. Nowy N75 ASO

2. Nowy DV ASO

3. Downpipe w miejsce katalizatora

4. Nowe cewki beru

5. Nowe swiece NGK

6. Nowa pompa oleju + wyczyszczony smok

7. Regeneracja głowicy

8. Regeneracja turbiny (u naszego forumowego kolegi Nosfera)

Wszystko wypieszczone, wypolerowane, złożone, 1000km przejechane na spokojnie.

I wszystko w piz*u przez pojawiający się błąd: 17963 - Charge Pressure: Maximum Limit Exceeded

Logi na 3 biegu od 2000rpm do 6000rpm gaz w podłogę: http://scr.hu/4ay/3he5a

Co widać:

1. Boost duty w N75 nie istnieje

2. Przypływ powietrza praktycznie żaden

3. Wywala mi zadane ciśnienie na 1900mbar i zaraz po tym auto traci moc i potem brak doładowania w ogóle

Co sprawdzałem:

1. Wymieniałem N75 bo mam stary (sprawny) i na obu to samo.

2. Sprawdzalem szczelnosc dolotu kilka razy - nie slychac zeby gdziekolwiek byla dziura

3. Dmuchalem kompresorem bezposrednio w wężyk od gruszki - grucha dziala, klapka sie otwiera i zamyka (slychac)

4. Sprawdzalem DV podpiety zarowno przez N249 jak i bezposrednio w kolektor - obie proby bez zmian

Ręce opadają... Co jeszcze może powodować przeładowanie? Wcześniej, póki turbina działała (przed regeneracją) nigdy nic takiego sie nie dzialo. Jestem pewien ze wszystkie wezyki podlaczylismy w dobre miejsca.

Ps: Ostatnie co mi przychodzi do glowy to moze zle ustawiono sztange i klapka zamiast otwierac się przy 0,5bar otwiera sie praktycznie natychmiast?

Edytowane przez Unf

Opublikowano

Zrób dodatkowe logi, jak robisz 3 kanały naraz to za wiele nie widać, maks 2 na jeden przejazd, zrób 115+003, i 118 z odpiętą wtyczką od n75.

Opublikowano
  • Autor

Oba z odpieta wtyczka czy tylko sam 118? ;)

Opublikowano

Tak.

Opublikowano
  • Autor

Kurcze nie zgralismy sie ;) Mam tak:

115 + 003 z wpiętą wtyczką: http://vaglog.pl/log_256074.html

3 przejazdy, za pierwszym razem poszlo dobrze, drugi i trzeci juz mnie odcielo w pewnym momencie...

118 z wypiętą wtyczką: http://vaglog.pl/log_256075.html

2 przejazdy... skad sie te zadane wartosci rzedu 0.9bar biora nie rozumiem...

Ps: jesli 115 + 003 bez wtyczki tez sa potrzebne to bez problemu dorobie

Edytowane przez Unf

Opublikowano

To nie są zadane wartości tylko osiągnięte, moim zdaniem coś jest nie tak z naciągiem sztangi, bez wtyczki od n75 turbina powinna ładować 0,3 bar a ładuje sporo więcej, jak masz kompresor to podłącz do wężyka od gruszki i sprawdz przy jakim ciśnienie sztanga zaczyna się ruszać czyli otwierać, powinna już zacząć się uchylać przy ok 0,3 bar.

Opublikowano
  • Autor

Wlasnie robilem to dzis i wydawalo mi sie ze zaczyna sie ruszac w granicach 0,7 - 1bar ale jeszcze jutro dokladnie to sprawdze. Rozumiem, ze jesli potwierdzi sie, ze uchyla sie zbyt pozno to trzeba ja podregulowac srubami tak jak kolega w innym temacie robil ( http://www.fotosik.pl/zdjecie/e2d3b9e843f8b0d8) zeby zaczynala sie ruszac przy 0,3 a nie 0,5?

To byla wlasnie ostatnia mozliwosc jaka przychodzila mi do glowy, a staralem sie o tym nie myslec bo chyba bez ponownego wyjmowania turbiny sie nie obejdzie zeby to ustawic... damn it

Opublikowano

No jesli jest tak jak piszesz to masz odpowiedz, ustaw na 0,3-0,4 maks, tak tymi śrubami co na focie, powinienes dać rade bez rozbierania niczego, nasadka 10 i przedłużka i powinno dać się odkrecić jeśli nie ma tej blaszki zabezpieczającej na nakrętkach, musisz przesunąc nakrętki w strone kata.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Super dzieki wielkie za szybka pomoc. Dam znac jak bedzie po wszystkim!

Wracam :)

Lukasz sorry ze trzy naraz ale mialem jedno podejscie i bylem sam. Srubka zostala troche podkrecona, tak ze otwierala sie przy 0,3 - 0,4bar.

http://vaglog.pl/log_259446.html

Wyglada na to ze przeladowanie wciaz jest, do tego na 118 'load' ciagle w granicach 0

ALE

co ciekawe - blad juz sie nie pojawia i auto nie wpada juz w tryb awaryjny.

No ale tak nie mzoe chyba zostac, bo mi takie doladowanie w koncu turbine rozsadzi, to zwykle K03 ^^

Moze za malo jeszcze te sruby cofnalem, zaczne pewnie od tego zeby dalej je kreic w strone DP.

Edytowane przez Unf